Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 05

Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą dėl „Viasat“

Generalinė prokuratūra pirmadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl palydovinės televizijos „Viasat“, kuri, kaip įtariama, retransliavimo veikla Lietuvoje užsiima be licencijos ir retransliuoja šalyje laikinai uždraustus Rusijos televizijos kanalus.
Televizija
Televizija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS sakė, kad tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 202 straipsnio 1 dalį „Neteisėtas vertimasis ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla“. Už šį nusikaltimą gali būti baudžiamas ir juridinis asmuo.

Apie sprendimą prokuratūra informavo pareiškėjus – Lietuvos kabelinės televizijos asociaciją ir Lietuvos telekomunikacijų operatorių asociaciją. Asociacijos prokuratūrai prašymą įteikė praėjusį trečiadienį.

Ikiteisminį tyrimą pavesta organizuoti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorams.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija keliems mėnesiams Lietuvoje sustabdė dalies programų retransliavimą per kanalus „NTV mir“ ir „ RTR Planeta“, motyvuodama, kad juose kurstoma nesantaika.

„Viasat“ teigia, kad jai šie draudimai negalioja, nes bendrovė yra registruota Estijoje ir dėl to jai esą nėra reikalingos licencijos.

Prokurorai anksčiau atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos radijo ir televizijos komisijos skundą dėl rusiškų programų retransliavimo. Prokurorai teigė, kad „Viasat“ veikloje yra ne baudžiamojo, o administracinio pažeidimo požymių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius