Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 14

Generalinė prokuratūra: versija, kad Drąsius Kedys nužudytas, yra beveik atmesta

Generalinis prokuroras Darius Valys pripažįsta, kad prokuratūroje jau beveik atmesta versija, jog Drąsius Kedys buvo nužudytas. Tai prokuroras paskelbė trečiadienį per spaudos konferenciją, komentuodamas gautas teismo medicinos ekspertų išvadas.
Darius Valys
Darius Valys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip sakė D.Valys, teismo medicinos ekspertų išvados dėl D.Kedžio mirties priežasties gautos trečiadienį.

„Išvadose nurodoma, kad Drąsius Kedys mirė nuo mechaninės asfikcijos, kitaip tariant, uždusimo, į kvėpavimo takus patekus svetimkūnių. D.Kedžio rieše, veide, kaktoje rasti nedideli nubrozdinimai, nedidelių sužalojimų rasta dešiniame paakyje. Pasak specialistų, jie atsirado po mirties. Kūnas rastas po mirties praėjus maždaug parai pusantros“, – sakė D.Valys.

Pasak generalinio prokuroro, prieš mirtį D.Kedys vartojo alkoholio, jam galėjo būti nustatytas sunkus girtumas. D.Kedžio vidaus organuose rasta skirtingų raminamųjų ir migdomųjų vaistų. Tai receptiniai vaistai.

„Mūsų specialistų išvados grindžiamos ir specialistų iš Miuncheno išvadomis. Buvo kreiptasi į Danijos ir Šveicarijos specialistus. Jų pateiktos išvados neprieštarauja Lietuvos specialistų išvadoms“, – sakė D.Valys.

Generalinis prokuroras taip pat pranešė, kad priimtas sprendimas tenkinti D.Kedžio artimųjų prašymą ir pripažinti juos nukentėjusiaisiais šioje byloje. Vadinasi, D.Kedžio artimieji galės naudotis visomis proceso dalyvių teisėmis: susipažinti su surinkta medžiaga, teikti prašymus ir pan.

D.Kedžio mirties aplinkybes tiriantis Generalinės prokuratūros prokuroras Aidas Mažeika teigė, kad D.Kedžio artimųjų anksčiau išsakytos mintys, jog jam sulaužyta koja ir nosis, neatitinka tikrovės.

„Kojos kaulas imamas planktono paieškai. Tai buvo pažymėta ir teismo medikų išvadose. Artimiesiems tapus proceso dalyviais ir susipažinus su išvadomis, manau, klausimų neturėtų kilti. Nosies lūžių neaptikta, tai patvirtino ir užsienio specialistai“, – sakė A.Mažeika.

Generalinis prokuroras tvirtina, kad ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas, todėl pasakyti, kur D.Kedys slapstėsi septynis mėnesius, kol kas negalima. D.Valys taip pat atsisakė atsakyti į klausimą, ar per kratą D.Kedžio dėdės name rasti vaistai ir D.Kedžio organizme po mirties aptikti receptiniai vaistai sutampa. Tačiau D.Valys patvirtino, kad D.Kedžio nužudymo versiją prokuratūra jau beveik atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius