Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 11

Generalinės prokuratūros reforma pradėta ne pagal reikiamą įstatymą

Generalinė prokuratūra (GP), sausio pabaigoje raportavusi apie vykdomą reformą, susigriebė, kad ji vyksta ne pagal tą įstatymą.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nusprendęs reorganizuoti krašto prokuratūras iš esmės reformuojant struktūrą, keičiant prokurorų darbo metodiką, stiprinant specializaciją, generalinis prokuroras Darius Valys pasinaudojo Viešojo administravimo įstatyme numatyta galimybe plėsti biurokratinį aparatą.

Tačiau šis įstatymas skirtas tik toms valstybės, savivaldybės institucijoms ir įstaigoms, kurių veiklos nereglamentuoja atskiras įstatymas, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Viešojo administravimo įstatyme numatyta, kad įstaigos padaliniu gali būti departamentas, skyrius, poskyris, o departamentą sudaro ne mažiau kaip du skyriai. Šiuo keliu ir pasukta reformuojant GP.

„Efektyvesnį Generalinės prokuratūros darbą po reformos užtikrins ir du naujai pertvarkyti departamentai: Baudžiamojo persekiojimo departamentas bei Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas, kiekvienas turintis po tris skyrius“, – skelbta sausio 25 dieną išplatintame GP pranešime spaudai.

O po savaitės, sausio 31–ąją, generalinio prokuroro įsakymai, kuriais dviejuose departamentuose įsteigta po tris skyrius, buvo panaikinti. Dienraščio teigimu, įsakymai panaikinti išsiaiškinus, kad Prokuratūros įstatymas nenumato steigti skyrių departamentuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius