Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 05

Generalinės prokuratūros vadovas kreipsis į Seimą dėl Kęstučio Daukšio neliečiamybės

Generalinio prokuroro pareigas laikinai einantis Darius Raulušaitis ketvirtadienį ketina kreiptis į Seimą prašydamas leisti suvaržyti Seimo nario „darbiečio“ Kęstučio Daukščio laisvę administracinio teisės pažeidimo byloje.
Kęstutis Daukšys
Kęstutis Daukšys / BFL/Vygintos Skaraičio nuotr.

Generalinė prokuratūra prieš porą savaičių sulaukė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos prašymo kreiptis į parlamentą dėl K.Daukšio imuniteto panaikinimo.

Šių metų gegužės 16 dieną Seimo nariui buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl greičio viršijimo daugiau kaip 50 kilometrų per valandą. Už minėtą pažeidimą asmuo gali būti nubaustas bauda arba administraciniu areštu.

Šių metų gegužės 16 dieną Seimo nariui buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl greičio viršijimo daugiau kaip 50 kilometrų per valandą

Konstitucija ir Seimo statuto numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė, tad be tokio išankstinio Seimo leidimo nagrinėti K.Daukšio pažeidimo bylos negalima.

Pagal Seimo statutą, po generalinio prokuroro kreipimosi į Seimą dėl parlamentaro neliečiamybės panaikinimo sudaroma laikinoji komisija. Ji turi parlamentui patiekti siūlymą, ar tenkinti tokį prašymą.

Greitį smarkiai viršijęs K.Daukšys BNS yra sakęs, kad tą dieną vyko į Alytų pas rinkėjus į susitikimą ir lenkdamas kitą mašiną viršijo greitį. Trečią kadenciją parlamente dirbantis K.Daukšys tvirtino jaučiąsis blogai, kad taip atsitiko - padarytas pažeidimas. Jo teigimu, per tiek metų toks rimtas pažeidimas yra pirmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius