-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 06

Generalinės prokuratūros vadovo prezidentė dairosi ir provincijoje

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė kandidato į generalinio prokuroro postą ieško ne tik tarp sostinės teisininkų, pagal kvalifikaciją galinčių pretenduoti į šias pareigas.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Neseniai prezidentė skundėsi, kad dabar, kai šalį drebina įvairūs korupcijos skandalai, o ypač vis dar nesibaigianti vadinamoji Kauno pedofilijos byla, niekas nesutinka užimti nuo vasario pradžios laisvos generalinio prokuroro kėdės.

Ieškodama tinkamo kandidato D.Grybauskaitė šias atsakingas pareigas yra siūliusi kai kuriems rajonų prokuratūrų pareigūnams, rašo „Lietuvos rytas“.

Dienraščio šaltinių teigimu, prezidentė savo patarėjus buvo nusiuntusi į Marijampolės rajono prokuratūrą, kuriai vadovauja Rimas Bradūnas. Šis pareigūnas prieš keletą savaičių lankėsi prezidentūroje.

„Nenorėčiau slėpti, kad pokalbių su prezidentūra yra buvę, tačiau dabar jie nutrūkę“, – teigė šiuo metu atostogaujantis R.Bradūnas.

Tikimasi, kad Generalinės prokuratūros vadovas bus paskirtas dar per Seimo pavasario sesiją.

Kieno iniciatyva dialogas su šalies vadove ar jos patarėjais nutrūko, prokuroras plačiau nenorėjo aiškinti: „Net nežinau, kaip atsakyti. Turiu labai daug darbų ir Marijampolėje.“

„Lietuvos ryto“ paklaustas, ar nesinorėtų padirbėti šalies labui ir imtis svarbaus darbo Vilniuje, aštuoniolikos metų teisininko darbo stažą turintis R.Bradūnas juokavo: „Gal tėvynės labui galima daugiau nuveikti kur nors atokiau.“

Kalbėdamas apie padėtį įvairaus lygio prokuratūrose, kuri kartais apibūdinama kaip itin sudėtinga, R.Bradūnas teigė manąs, kad jos nereikėtų dramatizuoti: „Taip iš tikrųjų nėra. Žmonės dirba ramiai ir normaliai. Generalinė prokuratūra taip pat nepalikta be vadovybės.“

Kai kurie R.Bradūno kolegos svarstė, kad galbūt jis išėjęs atostogauti, nes nori ramiai apsispręsti, ar važiuoti dirbti į sostinę.

„Mąstymui atostogų nereikia. Kaip mano vienas dėstytojas sakydavo, geriausias laikas apmąstymams – lovoje prieš miegą“, – gerai nusiteikęs kalbėjo R.Bradūnas.

Tačiau kokį atsakymą dėl galimybės imtis generalinio prokuroro darbo jis pateikęs prezidentei ir apskritai ar jau ką nors atsakęs, Marijampolėje dirbantis pareigūnas kalbėjo mįslingai: „Apie tokius dalykus viešai nenorėčiau kalbėti, tačiau, ko gero, mano kandidatūra jau nebesvarstoma.“

Prezidentės atstovas spaudai trečiadienį „Lietuvos rytui“ teigė, kad šiomis dienomis šalies vadovė jokių pasitarimų dėl kandidatų į generalinio prokuroro postą nerengė.

Tačiau tikimasi, kad Generalinės prokuratūros vadovas bus paskirtas dar per Seimo pavasario sesiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius