Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 13

Generalinio prokuroro kandidatūros mįslė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė žada artimiausiu metu siūlyti kandidatą į generalinius prokurorus, tačiau kol kas nepatvirtinama, ar pretendentas jau aiškus ir kas jis toks.
Algimantas Valantinas
Pasitraukus A.Valantinui Generalinė prokuratūra jau daugiau nei 2 mėnesius neturi nuolatinio vadovo. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šalies vadovė interviu žurnalui „IQ.The Economist“ pareiškė, kad netrukus apsispręs dėl kandidato į generalinio prokuroro pareigas: „Artimiausiu metu teiksiu Seimui generalinio prokuroro kandidatūrą.“

Tuo tarpu prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys antradienį „15min“ sakė negalįs komentuoti, ar jau numatytas vienas konkretus kandidatas į vyriausiojo Lietuvos prokuroro pareigas. „Kai bus teikiamas, tai bus vienas kandidatas. Tačiau kol kas negaliu pasakyti nei kas tai bus, nei kada bus teikiamas“, – tikino L.Balsys.

Paklaustas, ar su juo ši kandidatūra buvo derinama, premjeras Andrius Kubilius antradienį sakė negalįs nieko pasakyti. „Prezidentės teisė teikti. Kaip ji derina tas kandidatūras, irgi prezidentės teisė“, – sakė premjeras. Paklaustas, ar žino galimo kandidato pavardę, premjeras mįslingai šyptelėjo ir nieko nekomentavo.

Generalinio prokuroro kėdė liko laisva vasario pradžioje, kai iš šių pareigų pasitraukė Algimantas Valantinas. Laikinai šias pareigas eina Raimondas Petrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius