-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 09

Generalinis prokuroras Darius Valys: griežčiausios bausmės Neringai Venckienei skirti prokurorai neprašys

Generalinis prokuroras Darius Valys sako, kad kol kas Seimo narei, politinės partijos „Drąsos kelias“ frakcijos seniūnei Neringai Venckienei naujų įtarimų pareikšti neketinama. Ir dėl tų, įtarimų, kuriuos prokurorai galės Seimo narei pareikšti dabar, kai Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę, anot D.Valio, politikei negresia griežčiausios numatytos bausmės.
Darius Valys
Darius Valys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiandien nėra jokio pagrindo kalbėti apie jokius kitus įtarimus N.Venckienei. Šiandien toks klausimas net nėra svarstomas ir pagrindo tam absoliučiai nėra“, – į klausimą, ar N.Venckienei artimiausiu metu gali būti keliami įtarimai dėl bendrininkavimo teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės žmogžudysčių byloje, atsakė D.Valys.

Pasak jo, jei naujų įtarimų atsirastų ateityje, prokurorai turėtų pakartotinai kreiptis į teismą dėl parlamentarės teisinio imuniteto naikinimo.

Ir dėl dabar Seimo narės laukiančių įtarimų, pasak D.Valio, prokurorai greičiausiai neprašys teismo skirti politikei griežčiausias įstatymuose numatytas bausmes.

„Baudžiamoji atsakomybė priklauso nuo daugelio aplinkybių. Pirmiausia, prokurorai turi priimti sprendimus dėl bylos perdavimo teismui. Vertindamas visumą aplinkybių – lengvinančias, sunkinančias aplinkybes – jis prašo teismo skirti atitinkamą bausmę, kuri parenkama sankcijos riboje. Kalbėti apie konkrečias bausmes ir jų rūšį šiandien būtų labai neatsakinga. Tikrai nereikia sieti atsakomybės su maksimaliomis Baudžiamajame įstatyme numatytomis bausmėmis“, – kalbėjo prokuroras.

Už N.Venckienės galimai padarytus nusikaltimus Baudžiamasis kodeksas (BK) numato ne administracines nuobaudas, bet laisvės atėmimo bausmę. Maksimali N.Venckienei gresianti bausmė – treji metai kalėjimo.

Primename, kad Seimas antradienį panaikino N.Venckienės teisinę neliečiamybę. Nuo šiol prokurorai galės apklausti, suimti ir kitaip suvaržyti N.Venckienės laisvę. 

D.Valys antradienį „Drąsos kelio“ frakcijos iniciatyva iš Seimo tribūnos atsakė į Seimo narių klausimus dėl įtarimų N.Venckienei.

Prokuroro buvo klausiama, kodėl dėl įtarimų N.Venckienei nevykdžius teismo sprendimą nepabrėžiama, kad vaikas turėjo būti perduotas nenaudojant prievartos, kodėl vaiko perdavimo metu neatsižvelgta į tai, jog N.Venckienė turėjo teisinę neliečiamybę kaip teisėja.

D.Valys teigė, kad jis negalintis vertinti teismo sprendimo, kuriuo jau nurodyta, kad perduodant Laimutei Stankūnaitei jos dukrą įstatymai nebuvo pažeisti.

Be to, D.Valio buvo teiraujamasi, kodėl prokurorai nedavė Seimo laikinajai komisijai viso vaizdo įrašo ir kuo teisine prasme skiriasi rašytinė medžiaga apie nepilnametę nuo vaizdo įrašo su jos atvaizdu.

D.Valys atsakė, kad viso vaizdo įrašo komisijai negalėjo pateikti, nes jame matoma nukentėjusioji nepilnametė.

„Visos tos aplinkybės, kurios yra matomos ir susijusios su nepilnamečiu, tai jos nėra detaliai aprašytos“, – paaiškino D.Valys.

Anot jo, Seimui buvo pateikta ta informacija, kuri susijusi su N.Venckienei keliamais įtarimais.

„Drąsos kelio“ atstovų generalinio prokuroro atsakymai neįtikino. Seimo narė Aurelija Stancikienė aiškino, kad prokuroras nesugebėjo aiškiai atsakyti į nei vieną iš dvylikos jam užduotų klausimų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius