-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 13

Generalinis prokuroras iš pareigų atleidžiamas nuo vasario 23-iosios

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį pasirašė dekretą dėl Algimanto Valantino atleidimo iš generalinio prokuroro pareigų.
Algimantas Valantas
Algimantas Valantas / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

A.Valantinas Generalinei prokuratūrai dar vadovaus kiek ilgiau nei savaitę – dekrete nurodyta, kad šis teisės aktas įsigalioja nuo vasario 23 dienos.

Tuo pačiu dekretu Generalinės prokuratūros Valstybinio kaltinimo skyriaus vyriausiajam prokurorui Raimondui Petrauskui pavesta eiti generalinio prokuroro pareigas, kol bus paskirtas naujas prokuratūros vadovas.

Ketvirtadienį Seimas pritarė prezidentės teikimui iš pareigų atleisti generalinį prokurorą A.Valantiną. Už jo atleidimą iš pareigų balsavo 64 Seimo nariai, prieš buvo 10, susilaikė 21.

A.Valantinas generalinio prokuroro pareigas ėjo nuo 2005 metų lapkričio. Nors šio pareigūno kadencija trunka 7 metus, nė vienas iki šiol generalinio prokuroro pareigas ėjęs asmuo viso numatyto laiko šiame poste neišbuvo.

A.Valantinas atsistatydinimo pareiškimą prezidentei įteikė vasario 5 dieną. Jis sakė, kad šį žingsnį privertė žengti sausio 21 dieną priimtas Seimo nutarimas. Jame parlamentarai paskelbė, kad generalinis prokuroras nesugebėjo tinkamai organizuoti jo vadovaujamų institucijų darbo bei netinkamai vykdė teisės aktuose jam numatytas pareigas tiriant Kauno pedofilijos bylą. Anot Seimo, savo darbo neatliko ir jo pavaldiniai, tyrę ir kontroliavę bylą.

Generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimui pritarus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius