Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 17

Generalinis prokuroras kreipsis į Seimą prašydamas atimti Seimo nario Roko Žilinsko neliečiamybę

Generalinis prokuroras Darius Valys kreipsis į LR Seimą, prašydamas sutikimo leisti suvaržyti Seimo nario Roko Žilinsko laisvę administracinio teisės pažeidimo byloje, kurioje R.Žilinskas traukiamas administracinėn atsakomybėn dėl nedidelio chuliganizmo, policijos pareigūnų įžeidimo ir pasipriešinimo jiems.
Darius Valys
Darius Valys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Prokuratūra Seimas

Kreiptis į LR Seimą dėl išankstinio sutikimo suvaržyti R.Žilinsko laisvę prašo administracinę teisės pažeidimo bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas, teigiama prokuratūros pranešime.

Rokas Žilinskas su Marku Gurskiu 2007-12-04 paryčiais, būdami neblaivūs, važiuodami taksi automobiliu, iš chuliganiškų paskatų įžeidinėjo ir užgauliojo taksi vairuotoją O.Ch., grasino jam, automobilio salone laistė alkoholinius gėrimus, vėliau atsisakė mokėti už taksi paslaugas, pareigūnų akivaizdoje stumdė taksi vairuotoją, trikdydami visuomenės rimtį ir tvarką. Be to, naudodami fizinį smurtą, pasipriešino policijos pareigūnams – stumdė ir necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo policijos patrulius V.B., I.Z. ir R.J. Nuvežti į Vilniaus m. VPK pirmąjį policijos komisariatą, toliau siautėjo tarnybinėse patalpose: tampė už uniformos ir stumdė policijos pareigūnus A.Z., A.B. ir J.Š., nepakluso jų teisėtiems reikalavimams nusiraminti, dėl ko buvo uždaryti į laikino sulaikymo patalpas.

Už visus išvardytus administracinius teisės pažeidimus numatytos ne tik baudos, bet  ir administracinis areštas. Todėl norint išnagrinėti Seimo nario R.Žilinsko bylą teisme būtinas Seimo sutikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius