-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 15

Gera Kalėdų žinia sklis Kauno senamiestyje

Artėjant gražiausioms metų šventėms, nemokamas dienraštis „15min“ ir kepykla „Gardėsis“ Kaune su miestiečiais dalinsis gera žinia ir paskleis kalėdinę dvasią – senamiestyje visus vaišins gardžiais kūčiukais ir dovanos „15min“ laikraštį.
Senamiestyje gyventojai bus vaišinami gardžiais kūčiukais
Senamiestyje gyventojai bus vaišinami gardžiais kūčiukais / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniaus ir M. Valančiaus gatvėse bei Rotušės aikštėje – kalėdinę nuotaiką gruodžio 16 ir 23 d. (16-21 val.) bei 17-18 d. (12-17 val.) dalins geros žinios pasiuntiniai.

„Esame miesto dalis, todėl norime prisidėti prie kalėdinės atmosferos kūrimo. Šią gerą žinią nešame ne veltui – juk patys geriausi ir nuoširdžiausi dalykai yra nemokami“, – teigia „15min“ Kauno skyriaus vadovas Donatas Večerskis.

Pasak bendrovės „Fazer kepyklos“, gaminančios „Gardėsio“ prekės ženklu pažymėtus duonos gaminius,  generalinio direktoriaus Mindaugo Snarskio, kūčiukai – svarbus Šv. Kalėdų simbolis.

„Kūčiukus kepame su didele meile ir šventiniu nusiteikimu. Norime, kad juos valgydami kauniečiai pajustų tikrą Kalėdų skonį“, – sako M. Snarskis.

Kūčiukai, prėskučiai arba „šližikai“ – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Tai nedideli, truputį saldūs kepti mielinės tešlos gabalėliai su aguonomis. Jie turi seną, nuo pagonybės laikų išlikusią simbolinę reikšmę: senovėje žiemos saulėgrįžos metu protėviams buvo aukojamas duonos kepalas. Vėliau panašumo magijos principu tas duonos aukojimas pakeistas simboliniu kūčiukų valgymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius