Vilniaus ir M. Valančiaus gatvėse bei Rotušės aikštėje – kalėdinę nuotaiką gruodžio 16 ir 23 d. (16-21 val.) bei 17-18 d. (12-17 val.) dalins geros žinios pasiuntiniai.
„Esame miesto dalis, todėl norime prisidėti prie kalėdinės atmosferos kūrimo. Šią gerą žinią nešame ne veltui – juk patys geriausi ir nuoširdžiausi dalykai yra nemokami“, – teigia „15min“ Kauno skyriaus vadovas Donatas Večerskis.
Pasak bendrovės „Fazer kepyklos“, gaminančios „Gardėsio“ prekės ženklu pažymėtus duonos gaminius, generalinio direktoriaus Mindaugo Snarskio, kūčiukai – svarbus Šv. Kalėdų simbolis.
„Kūčiukus kepame su didele meile ir šventiniu nusiteikimu. Norime, kad juos valgydami kauniečiai pajustų tikrą Kalėdų skonį“, – sako M. Snarskis.
Kūčiukai, prėskučiai arba „šližikai“ – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Tai nedideli, truputį saldūs kepti mielinės tešlos gabalėliai su aguonomis. Jie turi seną, nuo pagonybės laikų išlikusią simbolinę reikšmę: senovėje žiemos saulėgrįžos metu protėviams buvo aukojamas duonos kepalas. Vėliau panašumo magijos principu tas duonos aukojimas pakeistas simboliniu kūčiukų valgymu.