Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 15

Geresnes sveikatos paslaugas žmonėms užtikrins konkurencija

Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva parengta ir Seime registruojama Sveikatos sistemos įstatymo pataisa, kuri sudarys galimybes visoms nevyriausybinėms organizacijoms (NVO) teikti visuomenės sveikatos gerinimo paslaugas ir gauti joms finansavimą, teigiama Prezidentės spaudos tarnyba pranešime.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiuo metu finansavimą sveikatos programoms vykdyti gali gauti tik asociacijos.

Prezidentės teigimu, tokia įstatymo nuostata ne tik diskriminuoja kitas nevyriausybines organizacijas, bet ir mažina šalies gyventojams teikiamų paslaugų įvairovę ir prieinamumą.

Įstatymo pataisa sudarys galimybę finansavimą gauti ne tik sveikatos paslaugas teikiančioms asociacijoms, bet ir labdaros ir paramos fondams, viešosioms įstaigoms bei įvairioms kitoms NVO.

Sudarius sąlygas sveikatos gerinimo paslaugas vienodomis sąlygomis teikti visoms nevyriausybinėms organizacijoms, pasak Prezidentės, šalies gyventojai gaus įvairesnes, kokybiškesnes ir pigesnes sveikatos priežiūros paslaugas.

„Sergančiam žmogui svarbu gauti visokeriopą pagalbą. Gydymo įstaigos nepajėgios suteikti visų žmogui reikiamų paslaugų. Nevyriausybinių organizacijų patirtis gali užpildyti šią spragą. Visos efektyvias sveikatos gerinimo paslaugas žmonėms teikiančios nevyriausybinės organizacijos turi sulaukti vienodos valstybės paramos. Konkurencija užtikrins žmonėms geresnes sveikatos paslaugas", - teigia Prezidentė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius