Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 08

Geriausiu inspektoriumi Kaune išrinktas kyšininkavimu įtariamas pareigūnas

Geriausiu Kauno apskrities policijos komisariato apylinkės inspektoriumi išrinktas Kauno Dainavos policijos komisariato prevencinio poskyrio tyrėjas Mindaugas Jakutis, kurį Kriminalinės policijos biuro operatyvininkai buvo sulaikę už kyšininkavimą.
Policija
Policija / Scanpix.lt nuotr.

Nugalėtoją pasveikino Kauno meras Andrius Kupčinskas, apskrities policijos komisariato vadovas Algirdas Kaminskas ir kiti aukšti pareigūnai, rašo „Lietuvos rytas“.

„Atrodo, kad tiesiog dirbau savo darbą. Dirbau kasdien ir nuosekliai. Turbūt todėl ir nusipelniau tokio įvertinimo“, – kuklinosi apdovanojimą atsiėmęs M.Jakutis.

Kauniečių sprendimas pagerbti kyšio ėmimu kaltinamą M.Jakutį pribloškė ne tik Kriminalinės policijos biuro pareigūnus, bet ir ikiteisminį tyrimą kontroliavusį Generalinės prokuratūros prokurorą Mindaugą Dūdą: „Nežinau net ką ir sakyti. Gal jie ten Kaune iš tiesų neturi geresnių policininkų.“

Tyrėjams iš Vilniaus M.Jakutis įkliuvo praėjusių metų vasario mėnesį.

Pareigūnas buvo sulaikytas savo namuose, kai buvo surinkta įkalčių, kad jis rinko duokles iš smulkiųjų Dainavos policijos komisariato teritorijoje esančio turgaus prekeivių.

Pareigūnai turėjo duomenų, kad mėnesines duokles turėjo mokėti ne tik prekiautojai kontrabandinėmis cigaretėmis, bet ir močiutės, pardavinėjančios maisto produktus ar megztas pirštines. Apmokestintas buvo net šalia turgaus esančioje būdelėje dirbęs batsiuvys.  Pagal tyrėjų operatyvinę informaciją, nuolatines duokles mokėjo apie 50 žmonių.

Kai kurie turgaus prekeiviai pasakojo, kad duokles M.Jakučiui moka jau 10 metų. Jam net buvo sugalvota pravardė – Arbatos gėrėjas. Ji prilipo, kai į vieno prekeivio prašymą sumažinti duoklę pareigūnas atkirto: „Aš arbatos negeriu.“

Jau pradėję ikiteisminį tyrimą Kriminalinės policijos biuro operatyvininkai nustatė, kad turguje duokles renka ne tik policininkai. Savo kąsnio iš prekeivių nuolat reikalaudavo ir reketo veterano Kęstučio Narausko, pravarde Metras, gauja.

Tačiau, pasirodo, kriminaliniai nusikaltėliai rinkdavo daug mažesnes duokles nei policininkai.
Sulaikytas M.Jakutis nebuvo nušalintas nuo pareigų. Jį labai gynė komisariato vadovai.

Anot dienraščio, nusikaltimą atskleidę Kriminalinės policijos biuro operatyvininkai gavo naujos informaciją apie Kauno turguje renkamas duokles. Tačiau dabar elgiamasi apdairiau ir grynųjų pinigų beveik nebeimama.

Policininkų reketo schema tokia – dėl kelių dėžių rūkalų sulaikomas koks nors kontrabandinių cigarečių prekeivis, tačiau protokole įforminama, kad aptikta tik keliolika pakelių.
Kitas cigaretes kaip duoklę natūra pasiima pareigūnai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius