Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 31

Giedrius Kazakevičius gali palikti Vyriausybės rūmus gavęs kitas pareigas

Ministro pirmininko kanclerio pirmasis pavaduotojas Giedrius Kazakevičius, rugpjūtį patekęs į skandalą dėl brangios komandiruotės į Zelandiją, artimiausiu metu gali palikti Vyriausybės rūmus.
Vyriausybė
Vyriausybė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Dienraštis „Lietuvos žinios“ teigia, kad šiam politinio pasitikėjimo tarnautojui gali būti pasiūlytos kitos pareigos valstybės tarnyboje. Kad „yra pamąstymų dėl vicekanclerio ateities“, dienraščiui nepaneigė ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis, nors ir pabrėžė, jog jokių sprendimų šiuo klausimu kol kas nepriimta.

„Jei ir pereitų, tai kur problema?“ – į „Lietuvos žinių“ klausimą apie galimą tolesnę G.Kazakevičiaus karjerą atsakė D.Matulionis. Jis pridūrė, kad kompetentingi žmonės valstybės tarnyboje branginami ir vertinami.

„Jis atėjo iš URM. Pagal teisinę bazę galėtų sugrįžti ten arba eiti į kitą valstybės tarnautojo vietą“, – dienraščiui sakė D.Matulionis. Kancleris pripažino, kad jo pavaldinys sielojasi dėl kilusio skandalo.

Pats G.Kazakevičius su dienraščiu buvo nekalbus. „Aš galiu pereiti į kokią nors tarnybą“, – sakė vicekancleris.

Rugpjūtį kilo skandalas paaiškėjus, jog MPT vicekanclerio Giedriaus Kazakevičiaus ir Strateginio valdymo departamento planavimo ir stebėsenos skyriaus vadovės Eglės Rimkutės išvyka į Naująją Zelandiją kainavo 30–40 tūkst. litų. Šioje maždaug 16 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos esančioje šalyje MPT kanceliarijos darbuotojai turėjo perimti valstybės valdymo patirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius