Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 26

Ginčijasi dėl dirbtinio apvaisinimo reglamentavimo

Valdančiosios koalicijos partneriai mėgins ieškoti bendros nuomonės dėl rengiamo Pagalbinio apvaisinimo įstatymo projekto, pirmadienį sakė sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas ir pripažino, kad konservatorių ir liberalų nuomonės šiuo klausimu skiriasi.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po Vyriausybės pasitarimo A.Čaplikas teigė, kad iki šiol nesutarta, ar lytinių ląstelių donorystė būtų galima tik tarp sutuoktinių ir partnerių, ar leisti šaldyti embrionus ir ar riboti embrionų skaičių.

„Mes esame pasiryžę pateikti liberalųjį variantą, tačiau žinodami konservatorių požiūrį, kiek kitokį negu mūsų, mes pasiūlėme Vyriausybei apsispręsti. (...) Sutarėme, kad mes pateiksime visą įstatymo projektą su minėtomis alternatyvomis ir iš pradžių pasiūlysime koalicijai pasitarti, kokia nuomonė gali dominuoti, o tada teiksime Seimui toliau svarstyti įstatymo projektą“, – žurnalistams sakė Liberalų ir centro sąjungai atstovaujantis ministras.

„Tai ne sveikatos apsaugos klausimas – tai pasaulėžiūrinis klausimas, todėl Sveikatos apsaugos ministerija neturi spręsti tokių dalykų. Mediciniškai viskas yra įmanoma“, – pridūrė A.Čaplikas.

Ministras žurnalistams konkrečių terminų nenurodė.

Šiuo metu Lietuvoje dirbtinį apvaisinimą reglamentuoja sveikatos apsaugos ministro 1999 metų įsakymu nustatyti dirbtinio apvaisinimo būdai, sąlygos ir principai.

Už laisvesnes nuostatas dėl dirbtinio apvaisinimo pasisako moterų visuomeninės organizacijos, už griežtąsias – Lietuvos Vyskupų Konferencija, žmogaus gyvybę nuo apvaisinimo pripažįstančios organizacijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius