Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 08 24

Gintaras Steponavičius abejoja VGTU rektoriaus Romualdo Ginevičiaus reputacija

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius pabrėžia, kad vadovauti universitetui gali tik nepriekaištingos reputacijos žmogus. Todėl ministras tikisi, kad Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektoriumi, ilgaamžiui jo vadovui Romualdui Ginevičiui nebus leista būti renkamam.
Romualdas Ginevičius
Romualdas Ginevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Sulaukime Universiteto tarybos sprendimo, kokie kandidadtai bus registruojami. Įstatymiškai yra aiškiai pasakyta, kad aukštosios mokyklos rektoriumi gali būti tik nepriekaištingos reputacijos asmenys“, – paklaustas, kaip vertina R.Ginevičiaus bandymą dar vieną kadenciją vadovauti universitetui, sakė G.Steponavičius.

Abejonių dėl R.Ginevičiaus reputacijos ministrui kyla, nes Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) yra nustačiusi, kad R.Ginevičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, universitete įdarbinęs savo žmoną.

Be to, R.Ginevičiui tapti VGTU rektoriumi dar vieną kadenciją trukdo Mokslo ir studijų įstatymo nuostata, numatanti, kad universitetui vadovauti galima ne ilgiau kaip dvi kadencijas iš eilės. R.Ginevičius VGTU vadovauja nuo 2002-ųjų.  

Norą tapti VGTU rektoriumi yra pareiškę dar du kandidatai: VGTU Statybos fakulteto Geotechnikos katedros vedėjas Arnoldas Norkus ir VGTU studijų prorektorius Alfonsas Daniūnas.

Universiteto taryba naująjį rektorių rinks rugpjūčio 30 d.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius