-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 30

Gintaras Steponavičius: IT specialistų rengimas Lietuvoje turėtų būti vienas iš prioritetų

Informacinių technologijų ir kitų aukštos pridėtinės vertės paslaugų specialistų rengimas Lietuvoje turėtų būti vienas iš prioritetų, sako švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak ministro, tokį poreikį lemia kai kurių stambių užsienio investuotojų atėjimas į Lietuvą. Interviu savaitraščiui IQ G.Steponavičius teigė, kad jau artimiausiu metu turėtų būti pristatytas specialistų poreikio žemėlapis.

„Stebime padėtį darbo rinkoje, kartu su kitomis institucijomis rengiame specialistų poreikio žemėlapį. Jis artimiausiu metu išvys dienos šviesą. Tačiau tai tik orientyras, nes privačiojo sektoriaus specialistų poreikį prognozuoti yra bemaž neįmanoma“, – sakė ministras IQ vasario mėnesio numeryje skelbiamame interviu.

„Kai kurių stambių užsienio investuotojų atėjimas į Lietuvą lemia, kad IT ir kitų aukštos pridėtinės vertės paslaugų specialistų rengimas būtų vienas prioritetų“, – kalbėjo G.Steponavičius.

Kalbėdamas apie padėtį aukštojo mokslo sistemoje, ministras sakė, jog tyrimai ir darbdavių išsakyti nuogąstavimai pagrindžia poziciją, kad Lietuvoje nebūtina valstybės lėšomis rengti tiek daug specialistų, turinčių universitetinį išsilavinimą, todėl „natūraliai žvilgsnis krypsta į kolegijas“.

G.Steponavičiaus teigimu, jau beveik dvejus metus vykstanti aukštojo mokslo reforma duoda rezultatų: „Svarbiausia, kad pačios aukštosios mokyklos nebijo imtis sprendimų ir reaguoja į reformos suteiktą impulsą – intensyviai vyksta vidinės pertvarkos, studijų programų atnaujinimas, įvyko pirmasis aukštųjų mokyklų jungimasis“.

Ministras atkreipė dėmesį, kad pagaliai prasidėjo akademinių ir mokslo institucijų konsolidacija – vien iš 45 mokslo institutų liko 12, nemaža jų dalis integravosi į aukštąsias mokyklas.

„Tai turėtų sustiprinti mūsų universitetų mokslo potencialą, pagerinti jų pozicijas tarptautiniuose reitinguose“, – sakė švietimo ir mokslo ministras G.Steponavičius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius