-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 01 15

Gintaras Steponavičius: „Sveikatos apsaugos ministro pertvarkos dvelkia nostalgija praeičiai“

Sveikatos apsaugos ministro V. Andriukaičio siūlomos Sveikatos draudimo įstatymo pataisos dvelkia nostalgija praeičiai ir greičiausiai grubiai pažeistų besigydančių žmonių teises, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Liberalo įsitikinimu, siekis privačioms gydymo įstaigoms apriboti finansavimą už pacientams suteiktas paslaugas lems tiktai augančias eiles gydymo įstaigose. Ministro V. Andriukaičio Seimui pateiktos įstatymo pataisos tiesiogiai prieštarauja Vyriausybės programai, kurioje žadama: „Sumažinsime pacientų eiles ir pagerinsime sveikatos paslaugų kokybę ir prieinamumą“.

„Jei permainos būtų įgyvendintos ir privačios įstaigos netektų finansavimo, tai iš esmės apribotų žmonių galimybę rinktis kokybiškas sveikatos paslaugas, mažintų jų prieinamumą ir grubiai pažeistų pacientų teises. Klausimas – ar nostalgija praeičiai dvelkiantis ministro V. Andriukaičio siūlymas atspindi bendrą Vyriausybės politiką?“ – teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas G. Steponavičius.

Liberalų sąjūdžio frakcija atkreipia dėmesį, kad sveikatos apsaugos ministro siūlymai pamina skaidrios ir sąžiningos konkurencijos principus tarp valstybinių ir privačių gydymo įstaigų.

„Ne vienoje savivaldybėje, ne tik didžiuosiuose miestuose, atsiradusios privačios gydymo įstaigos pagerino žmonių sąlygas gydytis. Todėl keistai skamba ministro V. Andriukaičio pasisakymai, esą įstaigos privalo teikti tik tas paslaugas, kurių reikia, o ne tas, kurių nori“, – sakė G. Steponavičius.

Liberalo vertinimu, sveikatos apsaugos ministro iniciatyvos apriboti medikams galimybes dirbti privačiose ir valstybinėse gydymo įstaigose taip pat prasilenkia su gyvenimo realybe.

Tai dar labiau paskatintų kvalifikuotus specialistus karjeros galimybių ieškoti už Lietuvos ribų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius