Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 08

„Gintarinėje jūrmylėje“ – bėgikai ne tik iš Lietuvos

Patrankos šūvis šį šeštadienį paskelbs jubiliejinio „Gintarinės jūrmylės“ bėgimo startą.
 „Gintarinė jūrmylė“ šiemet organizuojama jau dešimtą kartą, per visus šiuos metus kai kurios renginio tradicijos tvirtai įsišaknijo ir nebekinta.
„Gintarinė jūrmylė“ šiemet organizuojama jau dešimtą kartą, per visus šiuos metus kai kurios renginio tradicijos tvirtai įsišaknijo ir nebekinta. / 15min.lt nuotr.
Temos: 2 Bėgimas Klaipėda

Tradiciniu tapęs tarptautinis renginys Smiltynėje organizuojamas jau dešimtą kartą. Kasmet privilioja šimtus dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų šalių. Šiemetiniame bėgime jau yra užsiregistravę per 900 žmonių iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos bei Ukrainos.

„Gintarinė jūrmylė“ išsiskiria netradiciniu matu – jūrmyle, kurią sudaro 1852 metrai. Šis ilgio matas paprastai yra naudojama laivyboje.

Kaip teigė nuo pat pirmojo bėgimo „Gintarinėje jūrmylėje“ kasmet dalyvaujantis Algirdas Grublys, šis klaipėdietiškas renginys įkvepia visam miestui dvasingumo. Nė vieno bėgimo nepraleidęs klaipėdietis šiemet renginyje dalyvaus kartu su savo broliais bei vaikais.

Nemarios tradicijos

Kaip teigė bėgimo organizatoriai, „Gintarinė jūrmylė“ turi nekintančias tradicijas. Renginys visuomet vyksta antrąjį spalio šeštadienį, jo vieta – Smiltynė. Bėgimo startą visuomet paskelbia patrankos šūvis ir jūreiviškas varpas. Nugalėtojų vardai įamžinami prie Smiltynės kelto stovinčiame 6 tonas sveriančiame akmenyje. Visi bėgikai vaišinami jūreiviška koše ir arbata.

Nekinta ir distancijos: vyrai įveikia 6, o moterys – 3 jūrmyles. Mėgėjai bei veteranai bėga 1 jūrmylę. Savo jėgas tradiciniame klaipėdietiškame bėgime yra išbandę ir pramogų pasaulio atstovai Mino, Rolandas Kazlas, Lietuvos sporto žvaigždės Živilė Balčiūnaitė, Rasa Drazdauskaitė, Inga Juodeškienė, Andrejus Zadneprovskis, Irina Krakoviak, Lina Grinčikaitė, Mindaugas Norbutas, Vitalijus Kozlovas.

„Gintarinė jūrmylė“ – tai Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos federacijos sumanytas sporto bei sveikatingumo projektas.

Iki šiol renginio rekordus pavyko pasiekti Pavelui Loskutovui, kuris 6 jūrmyles įveikė per 34,38 min., ir Rasai Drazdauskaitei, 3 jūrmiles nubėgusiai per 18,56 min. Renginio pradžia – 13val.

„Gintarinės jūrmylės“ biudžetas yra apie 50 tūkst. litų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius