-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 09 /17:11

Gintaro Steponavičiaus apklausa bus tęsiama pirmadienį

Narystę Liberalų sąjūdyje susistabdžiusio parlamentaro Gintaro Steponavičiaus apklausa penktadienį užtruko ilgiau nei septynias valandas ir bus tęsiama pirmadienį.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pirmadienį mes su prokuroru dar susitiksime“, – išėjęs iš apklausos Generalinėje prokuratūroje penktadienį žurnalistams sakė G.Steponavičius.

Jis teigė nematantis pagrindo, jog teisėsauga jam gali pateikti įtarimus politinės korupcijos byloje.

„Jokio pagrindo įtarimams aš nematau. Priešingai – aš manau, kad artimiausiu metu bus visiškai aiški mano situacija“, – sakė politikas.

„Esu ramus dėl savo vaidmens. Apie jokius neteisėtus veiksmus iš mano pusės ar net galimai nusikalstamą veiklą kalbos nėra“, – tikino jis.

G.Steponavičius prokuratūroje buvo apklausiamas ir rugpjūtį. Šioje byloje jis turi specialiojo liudytojo statusą, BNS penktadienį patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Pagal Lietuvos įstatymus, specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet jų nepakanka, kad būtų galima pateikti įtarimus.

VIDEO: Gintaro Steponavičiaus komentaras prieš parodymų davimą generalinėje prokuratūroje

Pats parlamentaras kartoja, kad jis apklausiamas tik kaip liudytojas, nors neneigė, kad sutiko liudyti prieš save.

„Rugpjūčio mėnesį atėjęs į apklausą buvau liudytojas, iš tos apklausos aš išėjau kaip liudytojas. Ir šiandien aš iš apklausos išeinu kai liudytojas. Taip, aš išeinu kaip liudytojas, kuris sutiko duoti parodymus dėl savo galimos veiklos, bet aš skaitau Baudžiamojo proceso kodeksą, aš skaitau įstatymus, ir taip, kaip aš perskaitau, taip aš ir informuoju visuomenę. Nėra niekur mano jokio dokumento pasirašyto ir negali būti dėl specialiojo liudytojo statuso. Tiesios įstatymuose toks statusas nėra reglamentuotas“, – penktadienį žurnalistams aiškino G.Steponavičius.

Praėjusią savaitę apie politiko statusą tyrime paskelbus žiniasklaidai, G.Steponavičius teigė „neužfiksavęs“, kokiu statusu anksčiau buvo apklaustas. Paaiškėjus informacijai dėl jo statuso pirmadienį jis sustabdė narystę partijoje, tačiau nemato reikalo atsisakyti Seimo nario mandato.

Seimo narys teigė, kad liudijo apie buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį ir su pačiu G.Steponavičiumi susijusias organizacijas.

„Ši byla nėra su manimi susijusi, ši byla yra dėl Eligijaus Masiulio“, – aiškino jis.

Teisėsauga šiuo metu atlieka tyrimą, kuriame buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E.Masiulis įtariamas iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimundo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Vykstant šiam tyrimui pareigūnai birželį vienu metu atliko kratas buvusio Kauno mero Rimanto Mikaičio namuose Kaune ir G.Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose.

G.Steponavičius tuomet sakė visiškai neabejojantis fondo veiklos skaidrumu, o teisėsaugos veiksmus vadino suprantamais, nes tarp fondo rėmėjų yra buvęs tyrime figūruojantis koncernas „MG Baltic“. Parlamentaras teigė, kad per visą fondo gyvavimo istoriją šio koncerno parama sudarė apie 10 proc. visos paramos, tai yra 34 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius