Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 13

Gintarui Einikiui skirta maksimali bauda

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas Klaipėdos miesto apylinkės teismo nutartį dėl Gintarui Einikiui skirtos administracinės nuobaudos už vairavimą neturint teisės paliko galioti nepakeistą.
Gintaras Einikis
Gintaras Einikis / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 1 Gintaras Einikis

Klaipėdos miesto apylinkės teismas 2008 metų birželio 28 d. nutartimi buvo skyręs G.Einikiui maksimalią 2500 litų baudą už tai, kad jis 2008 metų gegužės 4 dieną vairavo automobilį neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės.

Klaipėdos miesto vyriausiasis policijos komisariatas apeliaciniu skundu prašė LVAT panaikinti pirmosios instancijos nutartį ir priimti naują sprendimą – skirti griežtesnę nuobaudą (administracinį areštą). Vyriausiasis administracinis teismas apeliacinį skundą atmetė.

Teismas sprendime pabrėžė, kad Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato administracinio arešto nuobaudą skirti tik išimtiniais atvejais. To reikalauja ir Europos žmogaus teisių bei pagrindinių laisvių apsaugos konvencija, ir Europos Žmogaus Teisių Teismo jurisprudencija.

Kaip teigiama LVAT nutartyje, pažeidėjui skirta maksimali bauda, o ši teisės normos sankcija areštui yra alternatyvi.

LVAT teisėjų kolegija taip pat pabrėžė, kad nuo paskutinio G.Einikio pažeidimo iki šioje byloje minimo pažeidimo yra praėję daugiau kaip metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius