Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 06 /17:10

Gintauto Palucko pavaduotojų sąraše – lyčių lygybė ir naujos pavardės

Šeštadienį socialdemokratų suvažiavimas patvirtino dvylika naujojo pirmininko Gintauto Palucko pavaduotojų.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeštadienį socialdemokratų suvažiavimas patvirtino dvylika naujojo pirmininko Gintauto Palucko pavaduotojų.

Jais tapo Seimo vicepirmininkas, Europos reikalų komiteto vadovas Gediminas Kirkilas, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, teisingumo viceministras Justas Pankauskas, Marijampolės vicemeras Povilas Isoda, akademikas Algirdas Raslanas, Telšių socialdemokratas Saulius Urbonas.

G.Palucko pavaduotojų sąraše – ir šešios moterys. Jo pavaduotojomis tapo Europos Parlamento narė Vilija Blinkevičiūtė, Seimo narės Raminta Popovienė ir Rasa Budbergytė, Lietuvos socialdemokračių moterų sąjungos vadovė Orinta Leiputė, Joniškio vicemerė Vaida Aleknavičienė ir Šakių savivaldybės tarybos narė Raminta Bastytė.

Taip naujasis Socialdemokratų partijos vadovas pakeitė du trečdalius pirmininko pavaduotojų. Jis taip pat įgyvendino savo rinkimų kampanijos pažadą pavaduotojų sąraše įtvirtinti lyčių lygybę.

L.Jonauską paskyrė partijos atsakinguoju sekretoriumi

Socialdemokratų Taryba šeštadienį nusprendė paskirti buvusį aplinkos viceministrą Liną Jonauską naujuoju partijos atsakinguoju sekretoriumi.

Jo kandidatūrą pateikė naujasis socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas. Atsakingieji sekretoriai partijose yra atsakingi už administravimą.

L.Jonauskas su trumpa pertrauka aplinkos viceministru dirbo visą 2012-2016 metų kadenciją. Socialinio pedagogo išsilavinimą turintis politikas taip pat yra dirbęs Seimo nario Gedimino Kirkilo padėjėju. G.Kirkilas būnant premjeru, L.Jonauskas buvo jo patarėjas jaunimo politikos klausimais. 2008 metais jis vos nepateko į Seimą – socialdemokratų sąraše buvo įrašytas 10-tas, bet liko 18-tas.

2012 metais jis irgi pretendavo į Seimą – socialdemokratų sąraše buvo įrašytas 97-uoju, bet galutinėje įskaitoje liko 129-tas.

L.Jonauskas taip pat yra yra dirbęs buvusio parlamentaro Kęstučio Kriščiūno padėjėju, buvo Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos pirmininkas, Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo reikalų ministerijos jaunimo reikalų tarybos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius