Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10

Gitanas Nausėda: rinkimus laimėję politikai gali susitarti dėl mokesčių reformos

Naująją valdančiąją koalicija formuosiantys politikai gali susitarti dėl mokesčių sistemos reformos, tuo metu didelių permainų energetikos srityje tikriausiai nebus, teigia SEB banko prezidento patarėjas, ekonomistas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak jo, daug kas priklausys nuo partijų, kurios formuos valdančiąją koaliciją, o tai, kad joje nebus 5 proc. barjero neįveikusios minimalios mėnesio algos didinimą akcentavusios Darbo partijos, G.Nausėdos teigimu, galėjo lemti ir didėjantis rinkėjų sąmoningumas.

2012 ir 2016 metų rinkimų daugiamandatėje apygardoje rezultatų palyginimas
2012 ir 2016 metų rinkimų daugiamandatėje apygardoje rezultatų palyginimas

„Šiuo metu vis dar atviros galimybės, pavyzdžiui, koalicijos tarp valstiečių, socialdemokratų ir kai kurių kitų partijų, arba koalicijos tarp tų pačių valstiečių, Tėvynės sąjungos ir Lietuvos liberalų sąjūdžio – abiejų koalicijų galimybės yra tikrai nemenkos. Bet kuriuo atveju viliuosi ir, matyt, rinkėjai šito tikėjosi, kad bus permainų, bus suaktyvinti darbai ir dėl sveikatos apsaugos, ir švietimo reformos“, – BNS sakė G.Nausėda.

„Aš manau, kad yra galimybių susitarti tarp pagrindinių rinkimus laimėjusių partijų mokesčių politikos klausimais ir tai gali būti nemažas skirtumas, palyginti su pastarąja politine kadencija, kuomet mokesčių reforma taip ir neįvyko“, – pridūrė ekonomistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius