Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 22

G.Navaičio kelionės į Šveicariją „detektyvą“ etikos sargai išsprendė jo naudai

Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovui Gediminui Navaičiui nereiks grąžinti į biudžetą pinigų, kuriais iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų apmokėjo kelionę į Šveicariją, trečiadienį patvirtino Etikos ir procedūrų komisija (EPK).
Gediminas Navaitis pretenduoja į LRT tarybos nario postą.
Gediminas Navaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Antrą kartą G.Navaičio kelionės peripetijas nagrinėjusi EPK trečiadienį nusprendė likti ties dar birželį priimtu sprendimu, kuriuo konstatuota, kad Šveicarijoje parlamentaras lankėsi darbo tikslais, o Seimo valdybos sprendimas jį galėjęs suklaidinti.

„Pinigai panaudoti pagal paskirtį, daug ten buvo painiavos, daug nesusipratimų, ir pats veiksmas vyko kovo mėnesį, ir mes palikom tą sprendimą, kuris buvo priimtas birželį“, – po komisijos posėdžio žurnalistams sakė EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Vasario pabaigoje G.Navaitis kreipėsi į Seimo valdybą prašydamas jį komandiruoti į Šveicariją, išlaidas apmokant iš tarpparlamentinių ryšių su Šveicarija grupei skirtų lėšų, bet Seimo valdyba į komandiruotę neišleido.

Tačiau sprendime buvo formuluotė, jog „valdyba galėtų pritarti Seimo nario kelionei“, kuri, EPK teigimu, ir galėjo suklaidinti parlamentarą, jog kelionei valdyba pritarė.

Valdyba jau birželio mėnesį įvertinusi savo ankstesnį sprendimą konstatavo, jog tai nesąs pritarimas kelionei, ir priėmė sprendimą atgaline data jai nepritarti.

Aiškinantis parlamentaro kelionės peripetijas kilo skandalas dėl dokumentų, nes EPK ir Seimo valdybai, jos sekretoriato tvirtinimu, parlamentaras pateikė skirtingus.

Tarparlamentinių ryšių su Šveicarija grupė vadovas G.Navaitis šioje šalyje lankėsi kovo 4–8 dienomis, kelionės išlaidos siekė 1 484 litus.

Negavęs leidimo vykti į komandiruotę, kelionės išlaidas politikas apmokėjo iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų. Seimo nustatyta tvarka draudžia šias lėšas naudoti užsienio kelionėms, kurioms nėra gauta Seimo valdybos pritarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius