-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 01

„Go Gaga“ kviečia mokytis „vidžėjauti”

Elektroninės muzikos organizacija „Partyzanai“ bei menininkų kolektyvai „Vodka Jugend“ ir „Oro Pagalvės“ birželio 12 d. „Švyturio menų doke“, Klaipėdoje inicijuoja migruojančių audiovizualinių renginių seriją „Go Gaga“ bei kviečia į dirbtuves, kuriose bus galima išmokti kurti interaktyvias vaizdo projekcijas.
Klaipėdiečiai kviečiami pasimokyti „vidžėjų“ amato.
Klaipėdiečiai kviečiami pasimokyti „vidžėjų“ amato. / Organizatorių nuotr.

„Go Gaga“  – tai nestandartinės garso ir vaizdo patirtys neįprastose miesto erdėse, kur susijungia menininkų originaliai sukurtos projekcijos bei šiuolaikinę muziką kuriančių atlikėjų bei didžėjų pasirodymai.

VJ arba „video jockey“ funkcija šiuolaikinėje kultūroje yra neatsiejama ir atlieka labai svarbų darbą kuriant interaktyvią atmosferą. „Vidžėjai“ – panašiai kaip ir didžėjai – vakarėlių bei kitų meninių renginių metu „žongliruoja“ įvairiomis, savo sukurtomis vaizdinėmis abstrakcijomis ar multimedijos kūriniais realiu laiku. 

Turinį „vidžėjai“ paprastai filmuoją, piešia ar kitokiu būdu sukuria iš anksto, o po to, naudodamiesi specialiomis kompiuterinėmis programomis manipuliuoja bei rodo per projektorių ant patalpų sienų, grindų, lubų, didžėjų, atlikėjų. Tai įdomi alternatyva įprastiniam apšvietimui.

Mintis inicijuoti tokio tipo dirbtuves kilo beieškant klaipėdiečių, kurie „Švyturio menų doke“  vyksiančių vakarėlių metu galėtų perteikti savo „vidžėjavimo“  sugebėjimus. Paaiškėjus, jog tokių pajūryje nėra, nutarta atgaivinti ciklą „Go Gaga“  rengiant ne tik vakarinę dalį, bet ir dieninius užsiėmimus, besidomintiems vaizdo manipuliacijomis.

Norintys dalyvauti apmokymuose, turi užsiregistruoti el. pašto adresu gogagagogo@gmail.com bei sekti naujienas apie tai, kokia programinė įranga bus reikalinga ir t.t.

Apie tai bus informuoti prisiregistravę ankščiau nurodytu el. pašto adresu bei internete www.facebook.com/gogagago.

Dirbtuvės bus nemokamos, o savo įgytus įgūdžius naujieji „vidžėjai” galės pademonstruoti nuo 22 val. vyksiančioje vakarinėje renginio dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius