Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 30

Graikų parlamentaras: Lietuvoje diskriminuojami komunistai

Graikų komunistų partijos atstovas Konstantinos Alissandrakis antradienį Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinės Asamblėjos (PA) vykusio posėdžio metu Lietuvą antrą kartą apkaltino dėl komunistų laisvės suvaržymo.
Leninas
Lenino skluptūra / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Jau pirmadienį per ESBO PA atidarymo posėdį K.Alissandrakis išreiškė pasipiktinimą dėl praėjusiais metais Lietuvoje priimtos Susirinkimų įstatymo pataisos, kuria draudžiama viešai demonstruoti nacistinę ar komunistinę simboliką.

V.Adamkų kaltino parama naciams

„Šitoje šalyje labai pažeidžiamos žmonių teisės, nes čia draudžiami komunistinės ideologijos ženklai. Turiu omenyje tai, kad varžoma politinė veikla, taigi nėra politinės laisvės“, – pirmadienį ESBO dalyvaujantiems parlamentarams kalbėjo graikų komunistas.

Taip pat jis reiškė nepasitenkinimą, kad buvo kalinamas buvęs komunistas Mykolas Burokevičius. „Daug žmonių, įskaitant ir šios šalies prezidentą, giria nacistų pagalbininkus. Žmonės kovojo už laisvę, o dabar buvę komunistai yra sodinami į kalėjimus, norėčiau čia priminti poną Burokevičių. Norėčiau priminti demokratijos teisių pažeidimus Lietuvoje ir turiu išsakyti savo solidarumą su Lietuvos komunistais“, – kalbą rėžė Graikijos politikas.

Tiesa, jį pirmadienį nutildė ESBO posėdžio pirmininkas, pareikšdamas, kad šia tema nebus diskutuojama.

Pasiūlė paskaityti Orwelą

Antradienį K.Alissandrakis toliau puolė Lietuvą. Užduodamas klausimus šiuo metu ESBO pirmininkaujančiai savo tautietei Graikijos užsienio reikalų ministrei Dorai Bakoyannis, jis pasiteiravo, ar ji mananti, kad pasirinktas susitikimo formatas yra tinkamas problemoms spręsti. „Čia kalbėjau ir pasakiau savo nuomonę, tačiau Lietuvos parlamento pirmininkas reagavo į mano pastabas ir norėjo priminti Prancūzijos revoliuciją. Man susidaro tokia nuomonė, kad Lietuvoje vieni lygesni už kitus – komunistai mažiau lygūs“, – kalbėjo K.Alissandrakis.

Po šio pareiškimo graikui buvo pasiūlyta paskaityti G.Orwelo „Gyvulių ūkį“ ir tik tada kalbėti apie vienų buvimą lygesniais nei kiti. „Jūs mums tik įrodėte, kad esame demokratiška asamblėja, nes yra manančių taip, kaip ir jūs“, – replikavo posėdžio pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius