-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 03 18

Gražulis mūsų pinigus taško savo BMW

Latvijoje įsigytu prabangiu BMW X5 važinėjantis parlamentaras Petras Gražulis vėl atsidūrė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos akiratyje. Pasirodo, etikos sargams užkliuvo jo sutartis su viena Latvijos bendrove, kuriai Seimo narys kiekvieną mėnesį sumoka 4 tūkstančius litų mokesčių mokėtojų pinigų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Petras Gražulis
P.Gražulis / „Scanpix“ nuotr.

Įtarimų dėl politiko sandorio skaidrumo kelia ir tai, kad anksčiau už 2005 metais Latvijoje registruotą automobilį P.Gražulis gretimos šalies bendrovei „Dožas“ pervesdavo tik 2672 litus. 

Tuo pačiu automobiliu politikas važinėjo ir praėjusią kadenciją. Tada jis aiškino, kad prabangų BMW X5 įsigijo išperkamosios nuomos būdu, ir neslėpė Latviją pasirinkęs dėl joje taikomų įstatymų lengvatų. Tada jis taip pat turėjo aiškintis etikos sargams, mat maždaug 200 tūkst. litų vertės automobilio politikas net nesivargino deklaruoti. 

Dabar P.Gražulis „Lietuvos rytui“ aiškino, kad sutartį su Latvijos bendrove pakeitė, kai įsigaliojo nauja tvarka, – Seimo nariai privalo atsiskaityti už parlamentinei veiklai skirtas išlaidas. Pasak P.Gražulio, pagal naują sutartį Latvijos bendrovė rūpinasi visais su automobiliu susijusiais reikalais, esą dėl to ir iki 4 tūkstančių litų padidėjo jai mokama suma. Tačiau jis tikina, kad Seimui automobilio nuoma be draudimo, priežiūros ir degalų atsieina tik 1600 litų.     

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius