-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 06 22

Gražuolė Palanga kedena plunksnas, laukia poilsiautojų ir meldžia gerų orų

Palangoje pasaulinis atšilimas toli gražu nesijaučia. Kai kurie pasakytų, kad atvirkščiai – oras gana malonus ir švelnus, tačiau ne tiek, kad damas išrengtų iki maudymosi kostiumėlių.Kita vertus, kultūrinis ir pramoginis Palangos gyvenimas dar tik bunda ir rąžosi. Tikimasi, kad švenčių smagratį įsuks Joninės Šventojoje.
Palangos tiltas
Palangos tiltas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Saulė – tai Palangos gyventojų deivė, kuri nukreipia poilsiautojų srautus į pajūrį. Todėl nenuostabu, jei kas jai ir pasimelstų. 

Jei ką tik atvykote į pajūrį, atsivežėte ir kalną įsivaizdavimų apie karštį, pramogas, jūros bangas. Viskas ne taip, kaip ką tik įsivaizdavote. Tiesa, dalis išankstinių nuostatų gali ir pasitvirtinti. Ypač apie J.Basanavičiaus gatvės kavinių ir barų muzikinį skonį.

Rytą vanduo šaltesnis

Sekmadienio vakaras Palangoje – lyg kitame pasaulyje. Lietuva kiurksojo po verkiančiu dangumi, o pajūryje visą dieną švietė saulė. Tiesa, nekepino, tačiau maloniai šildė.

Pirmas dalykas, ką norisi aplankyti – jūra. Nė bangelės. Žmonių taip pat nedaug. Nuo jūros dvelkiantis šiltas drėgnas vėjas sufleruoja, kad vanduo nėra šaltas. Patikrini koja – nepatiki. Įmerki rankas – iš tiesų lyg arbata.

Tikiesi tokį pat vandenį surasti ir ryte, kai galų gale pasiryžti lengvam krosui ir maudynėms. Brendi ir supranti, kodėl maudosi tik vienas kitas. Ir tai tik po kelias minutes.

Ryte į vandenį termometrą įkišęs gelbėtojas nesulaukė, kad raudonas stulpelis pakiltų aukščiau 13 laipsnių.

Miestas miega iki pietų

Rytas Palangoje išaušo ne ką prastesnis. Keletas debesų susikaupė virš galvų, tačiau nurūko lyti į Plungės pusę. Viva Palanga! Viva pramogos ir „bumčikai“! Ačiū deivei Saulei, kad išklausė maldas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Pirmadienio popietė Palangoje
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Pirmadienio popietė Palangoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius