Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 28

Greičio matuokliai Vilniuje vėl veiks

Nuo vasario mėnesio sostinėje nebeveikiančių greičio matuoklių sistema nuo rudens vėl turėtų tapti efektyvi. Vilniaus miesto valdžia ketina nutraukti sutartį su iki šiol paslaugą teikusia bendrove „Urbico“ ir skubiai surengti naują konkursą paslaugai pirkti.
Greičio matuokliai Vilniuje vėl veiks
Greičio matuokliai Vilniuje vėl veiks / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Greičio matuoklių schemą rasite čia.

Nuo tada, kai vasarį bendrovė „Urbico“ išardė greičio matuoklių įrangą, Vilniuje leistiną greitį viršijančius vairuotojus drausmina tik patruliuojantys policijos pareigūnai. Nors, anot Vilniaus vicemero Vidmanto Martikonio, dėl išardytų greičio matuoklių avaringumas mieste nepadidėjo, savivaldybė jau nuo rudens ketina įrengti naujų greičio matuoklių, padėsiančių tramdyti nedrausmingus vairuotojus.

Su naujais matuokliais bus diegiama ir nauja sistema, kurią administruos savivaldybės Saugaus miesto departamentas, o ne iki šiol tai dariusi kelių policija. Planuojama, kad nauja sistema leis išsivaduoti nuo greičio matuoklių užfiksuotų kadrų peržiūrinėjimo rankiniu būdu: kompiuteris pats iš automobilio numerių atpažins, kam priklauso greitį viršijusi transporto priemonė.

Vilniaus miesto meras Vilius Navickas sako, kad taip bus efektyviau baudžiami pažeidėjai, todėl automatiškai bus padidintos įplaukos į miesto biudžetą. „Per metus užfiksuojama apie 15 tūkst. pažeidėjų, o nubaudžiami tik 3 tūkst. Nauja sistema leis bausti daugiau pažeidėjų“, – sakė V.Navickas.

Meras teigė, kad padidinus nubaudžiamų asmenų kiekį investicijos už greičio matuoklius, kurių vienas gali kainuoti nuo 35 iki 50 tūkst. Lt, atsipirks. „Be to, žadame pastatyti pigesnių greičio ribojimo priemonių – „gulinčių policininkų“, – teigė meras. Apie 5 kartus pigiau nei greičio matuokliai kainuojančių „gulinčių policininkų“ mieste turėtų atsirasti apie 12-a. „Nors šios priemonės yra gana efektyvios, kai reikia staigiai sumažinti automobilių greitį, ne visur galime jas įrengti. Pavyzdžiui, negalime paguldyti „policininko“ magistraliniuose keliuose, tad ten tenka statyti greičio matuoklį“, – sakė V.Navickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius