Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 17

Greičiui – riebi išmoka, o teismui – bado dieta

Buvusio Aukščiausiojo Teismo vadovo Vytauto Greičiaus užmojis ilgai pailsėti taip ištuštino šios institucijos kišenę, kad kitiems teisėjams dabar tenka atostogauti nemokamai, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Vytautas Greičius
Vytautas Greičius / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Dietologas Dieta

Aukščiausiojo Teismo darbo užmokesčio fondas išseko gerokai anksčiau, negu planuota. Nors metai dar nesibaigę, teisėjų ir jų padėjėjų algoms pinigų beveik neliko. Tai „Lietuvos rytui“ patvirtinęs Aukščiausiojo Teismo kancleris Romas Laurinavičius pripažino, kad darbuotojų prašoma eiti nemokamų atostogų.

Nors R.Laurinavičius tvirtino, kad pinigų teisėjų algoms pritrūko dėl įstaigai nurėžto finansavimo, nemokamų atostogų išleidžiami Aukščiausiojo Teismo teisėjai tyliai burnoja ir ant buvusio savo vadovo.

Mat sparčiai senkant šio teismo darbo užmokesčio fondui, V.Greičius prisiminė turįs per kelerius metus susikaupusių atostogų, gavo solidžią išmoką ir ėmė ilsėtis.

Prašymą atostogauti V.Greičius parašė liepos 24-ąją, praėjus kelioms dienoms, kai po beveik metus trukusio vilkinimo Seimas priėmė sprendimą atleisti jį iš pareigų.

Buvęs Aukščiausiojo Teismo pirmininkas atostogavo nuo liepos 27-osios iki gruodžio 2 dienos.

V.Greičiui buvo suteikta 11 kalendorinių dienų nepanaudotų 2007 metų kasmečių atostogų, 58 dienos – praėjusių metų ir tiek pat dienų – 2009 metų. Iš viso – 127 dienos atostogų.

Už daugiau kaip keturis mėnesius trukusias atostogas teisėjas į rankas gavo per 38 tūkst. litų.

Beveik metus aiškaus statuso neturėjęs buvęs Aukščiausiojo Teismo pirmininkas „Lietuvos rytui“ aiškino, kad išeiti jam priklausančių atostogų anksčiau neturėjo galimybių. V.Greičius tvirtino, kad tuo metu, kai parašė prašymą išeiti ilgų atostogų, įtampos dėl Aukščiausiojo Teismo biudžeto dar tikrai nebuvo. Tačiau V.Greičius tiesiai neatsakė į klausimą, ar jis ketina prisijungti prie nemokamų atostogų einančių kolegų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius