Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 02

Gripo epidemija – ir Kauno rajone

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Vyto Bancevičiaus įsakymu nuo vasario 1 dienos rajone paskelbta gripo epidemija.
Visos Kauno rajono ambulatorijos turi pakankamai vaistų nuo gripo
Visos Kauno rajono ambulatorijos turi pakankamai vaistų nuo gripo / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis, Kauno rajone sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 4-ąją šių metų savaitę pasiekė 109,4 atvejus 10 000 gyventojų per savaitę, iš jų gripo – 20,2 proc.

Rajone veikiančių ambulatorijų medikai tvirtino, kad kol kas ypatingo žmonių antplūdžio nebuvo, dažniausiai kreipiasi pacientai, sergantys viršutinių kvėpavimo takų ligomis. Tačiau gydytojai atkreipia dėmesį į tai, kad dažniau nei įprastai diagnozuojamas plaučių uždegimas.

„Kauno rajono savivaldybė atidžiai seka situaciją, kasdien atnaujina informaciją apie gyventojų sergamumą, duomenis renka ne tik iš gydymo, bet ir ugdymo įstaigų. Noriu paraginti gyventojus, kad, pasijutę blogai, nelauktų, iškart kreiptųsi į gydytojus, nes gripo komplikacijos sunkiai prognozuojamos ir sunkiai gydomos. Visos Kauno rajono gydymo įstaigos turi pakankamai vaistų nuo gripo, kurie ligoniams skiriami nemokamai,“ – teigė sveikatos sritį kuruojanti Kauno rajono savivaldybės mero pirmoji pavaduotoja Regina Lukoševičienė.

Paskelbus epidemiją bus ribojami masiniai renginiai. Gyventojams patariama, esant galimybei, vengti kontakto su sergančiaisiais, dažnai vėdinti ir drėgnai ar dezinfekcinėmis priemonėmis valyti patalpas, laikytis higienos taisyklių, ypač dažnai plauti rankas, o pasireiškus pirmiesiems gripo požymiams, neiti į darbą, vaikų neleisti į kolektyvus ir apie ligą nedelsiant pranešti savo šeimos gydytojui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius