Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 26

Gruzijos Nepriklausomybės dienos proga – šūsnis padėkų lietuviams

Vilniuje paminėta Gruzijos Nepriklausomybės diena. Viešbutyje „Barbacan Palace“ rodytas dokumentinis režisieriaus Mariaus Bagdonavičiaus filmas „Kraujuojanti Gruzija“, vaizduojantis 2008 metų rugpjūtį įvykusį penkių dienų karinį konfliktą tarp Gruzijos ir Rusijos.
Gruzijos palaikymo mitingo eisena
Gruzijos karo su Rusija metu Lietuvoje netrūko Gruzijos palaikymo akcijų. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Filme Gruzijos politikai ir karo ekspertai teigė, jog karas kilo dėl Maskvos noro suvaržyti Tbilisio euroatlantines ambicijas bei siekio neprarasti įtakos sferų posovietinėje erdvėje.

Vieno iš renginio organizatorių Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius sakė, kad galima diskutuoti dėl filmo objektyvumo, bet pridūrė, jog karas nėra objektyvus dalykas.

Už pagalbą sunkiu Gruzijos tautai metu buvo paskelbtos Gruzijos ambasados ir LŽS padėkos Lietuvos politikams ir visuomenės veikėjams.

Padėkos skirtos premjerui Andriui Kubiliui ir jo atstovui spaudai Ridui Jasiulioniui, prezidento patarėjams Valteriui Baliukoniui ir Simonui Šatūnui, Užsienio reikalų ministerijos sekretoriams Evaldui Ignatavičiui ir Žygimantui Pavilioniui, Seimo nariams Česlovui Stankevičiui, Emanueliui Zingeriui ir Mantui Adomėnui, buvusiam užsienio reikalų ministrui Petrui Vaitiekūnui, buvusio premjero G.Kirkilo patarėjui Albinui Januškai, buvusiam Krašto apsaugos ministerijos sekretoriui Renatui Juškai, politologui Raimundui Lopatai, Lietuvos radijo ir televizijos generaliniam direktoriui Audriui Siaurusevičiui ir Lietuvos televizijos Naujienų tarnybos vadovui Audriui Matoniui, monsinjorui Alfonsui Svarinskui ir kt.

Nors neabejojama, kad karinis konfliktas Gruzijoje buvo provokuojamas, tačiau pabrėžiama, kad Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis pasidavė provokacijoms neįvertindamas karo pasekmių ir tarptautinės bendruomenės reakcijos.

Gruzijoje antradienį švenčiama Nepriklausomybės diena sutapo su opozicijos protesto akcija, per kurią reikalauta M.Saakašvilio atsistatydinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius