-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 14

Grybauskaitė: Konstitucija – tai ne tik teisės ir laisvės, bet ir pareigos (nuotraukos)

„Jūs patvirtinote, kad Konstitucija Jums – ne skambių ir gražių frazių rinkinys, bet ir veiksmo dokumentas, reikalingas kiekvienam iš mūsų. Jūsų dalyvavimas Konstitucijos egzamine padrąsins, įkvėps ir kitus nelikti abejingais, išbandyti savo jėgas šioje puikioje pilietinės visuomenės ugdymo mokykloje„, – sakė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sveikindama Konstitucijos egzamino nugalėtojus.
Akimirka iš apdovanojimo
Akimirka iš apdovanojimo / Alfredo Pliadžio / KAM nuotr.

Kreipdamasi į geriausiai išlaikiusius Konstitucijos egzaminą, Prezidentė pabrėžė, kad nors Konstitucija yra valstybės ir tautos gerovės garantas, tačiau ji – tai ne tik teisės ir laisvės, bet ir pareigos. teigiama pranešime spaudai.

„Ar visuomet tinkamai jas vykdome? Ar padarėme viską, kad nuolatos didėtų pagarba Konstitucijai? Ar Konstitucija ir šiandien mums padeda sumažinti socialines ir politines įtampas? Ar paisome Konstitucijos galios, glūdinčios ne tik jos tekste, bet ir dvasioje?“, – klausė Prezidentė D. Grybauskaitė, pažymėdama, kad šias ir kitas temas egzamino dalyviai drąsiai gvildeno tikrindami savo Konstitucijos žinias.

Valstybės vadovė yra šio projekto globėja. Konstitucijos egzaminą laimėjo 21 žmogus: 4 šalies gyventojai, 3 – teisės mokslus studijuojantys studentai, 3 internetinio portalo DELFI išrinkti nugalėtojai, 9 mokiniai iš skirtingų Lietuvos miestų ir dar 3 asmenys, šiuo metu laisvės atėmimo bausmę atliekantys įkalinimo įstaigoje.

Konstitucijos egzaminas rengiamas kasmet siekiant įprasminti Konstuticijos dieną ir skleisti visuomenei kuo daugiau informacijos apie Konstitucijos įtvirtintas vertybes bei jų apsaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius