Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 09

Grybauskaitė: moterys politikoje – jau ne mados reikalas (nuotraukos)

Pasaulinio JAV žurnalo „Glamour“ surengtuose pasaulio moterų lyderių rinkimuose Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei įteiktas „Metų moters 2010“ apdovanojimas.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apdovanojimams buvo nominuotos 19 pasaulio valstybių ir ministrų kabinetų vadovių, tarp kurių – Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Suomijos prezidentė Tarja Halonen, Argentinos prezidentė Cristina Fernandez de Kirchner, taip pat Brazilijos, Šveicarijos, Kirgizijos, Kosta Rikos bei kitų šalių ir ministrų kabinetų vadovės.

Be D.Grybauskaitės, „Metų moters“ apdovanojimus gavo Liberijos prezidentė Ellen Johnson Sirleaf, Slovakijos ministrė pirmininkė Iveta Radičova bei Trinidado ir Tobago premjerė Kamlai Persad-Bissessar.

„Per du dešimtmečius pasaulio moterų lyderių skaičius išaugo nuo aštuonių iki devyniolikos, moterys aukščiausio lygio politikoje – jau ne mados reikalas, o realaus gyvenimo kasdienybė. Vis daugiau moterų sėkmingai dalyvauja ir laimi rinkimus savo šalyse, nes nebijo sunkumų, prisiima atsakomybę ir į politiką žiūri kaip į instrumentą pagerinti savo šalių žmonių gyvenimą“, – prezidentūros pranešime spaudai cituojama Lietuvos vadovė.

Prezidentei D.Grybauskaitei ir kitoms apdovanotoms pasaulio lyderėms asmeniškus sveikinimus perdavė JAV prezidentas Barackas Obama, apdovanojimus įteikė JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Susan Rice.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius