Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 08 06

Grybautojas nepajuto angies įkandimo

Semoškų miške (Varėnos r.) grybavęs Voriškių kaimo gyventojas manė, kad sukandžiojo vabzdžiai, tačiau medikai paaiškino, jog koja smarkiai ištino nuo trigubo angies įkandimo.
Paprastoji angis
Paprastoji angis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 3 Angis Grybai Gyvatė

Valkininkų miškų urėdijos medkirtys operatorius Albinas Keršys aštuoniolika metų dirbdamas miške ne kartą matė angį, bet nuo jos nukentėjo grybaudamas, rašo „Lietuvos rytas“.

Tos gyvatės, kuri net tris kartus įkirto į koją prie kulkšnies, vyras net nepastebėjo.

„Matyt, ne tik užmyniau, bet ir koja gerokai patryniau ją, jei tiek kartų įkando. Jokio didelio skausmo nepajutau – gausybė vabzdžių tą dieną miške gėlė taip pat skaudžiai.

Apie gyvatę net nepagalvojau, todėl nekreipdamas dėmesio toliau rinkau voveraites. Bet kai koja pradėjo tinti, išėjau iš miško ir automobiliu parvažiavau namo. Skaudėjo galvą, tad atsiguliau pailsėti”, – pasakojo A.Keršys.

Nors iš įkandimo vietos prie kulkšnies ilgokai bėgo kraujas, vyras manė, jog nusidraskė kasydamasis niežtinčią odą. Namuose tinimas ne atslūgo, o dar labiau sustiprėjo. Įkąstą koją smarkiai niežėjo, o primynus skaudėjo. A.Keršys tik vakare nutarė važiuoti į Varėnos ligoninę. Čia jo laukė netikėta žinia.Matyt, ne tik užmyniau, bet ir koja gerokai patryniau ją, jei tiek kartų įkando.

Medikai prie kulkšnies rado net kelias skylutes, kurias paliko iltiniai angies dantys.

„O kai tai išgirdau, labai pradėjo skaudėti galvą, pykino. Taigi pats įsitikinau, kaip svarbu neišsigąsti ir nepradėti panikuoti, kai įkanda angis. Juk šios vienintelės nuodingos Lietuvoje gyvatės įkandimas nuodingas ir pavojingas, bet nėra mirtinas. Tik į mišką daugiau be guminių batų neisiu, o tąkart avėjau batelius“, – sakė A.Keršys.

Gyvatė jam įkirto tris kartus, bet pro storas austines kelnes, ant kurių įkandimo vietoje atsirado baltos dėmelės, į žaizdas pateko tik dalis nuodų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius