Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 13

Gynybos finansavimas didės, kai leis ekonominė situacija, sako premjeras

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad yra politinės valios didinti išlaidas šalies gynybos reikmėms, kai leis ekonominė ir finansinė padėtis.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Mes visi žinome, kad krizė neleido tinkamai finansuoti daugelio sričių, taip pat ir krašto apsaugos. Bet tikrai turime labai aiškią politinę valią šią problemą spręsti kaip vieną iš prioritetinių, kai tik bendra ekonominė ir finansinė situacija mums leis rasti tinkamą šios problemos sprendimą“, – pirmadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė A.Kubilius.

Tokią poziciją ministras pirmininkas išsakė praėjus kelioms dienoms po to, kai penktadienį Briuselyje JAV gynybos sekretorius Robertas Gatesas perspėjo, kad Šiaurės Atlanto aljansas dėl europiečių nenoro leisti pinigus savo pačių saugumui gali prarasti savo reikšmę.

NATO šalys yra įsipareigojusios siekti skirti gynybai bent 2 proc. nuo bendrojo vidaus produkto. Lietuvos krašto apsaugai skiriama dalis sudaro mažiau nei 1 procentą.

JAV išlaidos gynybai siekia 4,7 proc. nuo BVP ir sudaro 75 proc. bendro NATO gynybos biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius