2016 08 25

Gynybos ir saugumo pramonės asociacijos prezidentas – Arūnas Šikšta

Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos (LGSPA) prezidentu tapo buvęs telekomunikacijų bendrovės „Teo LT“ generalinis direktorius Arūnas Šikšta. Jis į šias pareigas paskirtas trejiems metams, ketvirtadienį pranešė asociacija.
Arūnas Šikšta
Arūnas Šikšta / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Šiais neramiais laikais, naujų grėsmių ir globalių saugumo krizių akivaizdoje gynybos ir saugumo sektoriaus svarba yra didžiulė ir ji vis auga. Lietuvoje turime sparčiai besivystančią ir Vakaruose jau pripažintą gynybos pramonę, kuri atlieka sunkų ir dažnai nematomą darbą – kuria mūsų visų saugią ateitį. Tad man parodytą asociacijos narių pasitikėjimą priimu kaip naują iššūkį ir esu pasirengęs kartu siekti užsibrėžtų tikslų“, – pranešime sakė A.Šikšta.

LGSPA direktorius Gintaris Šatkus teigė, kad asociacijos komandą sustiprino didelę patirtį sukaupęs vadovas:

„Neabejoju, kad A.Šikštos patirtis versle bei strateginės įžvalgos labai pasitarnaus asociacijos bei viso gynybos ir saugumo sektoriaus plėtrai Lietuvoje“, – kalbėjo G.Šatkus.

A.Šikšta 2004-2013 metais vadovavo bendrovei „Teo LT“, iki tol – tuometinio „Hansabanko“ (dabar „Swedbank“) valdybai, 2013-2015 metais buvo Vilniaus universiteto Tarptautinės verslo mokyklos direktorius, o nuo šių metų vasario yra „Vilniaus viešojo transporto“ valdybos pirmininkas. 2015 metais A.Šikšta buvo išrinktas į Vilniaus savivaldybės tarybą, tačiau vėliau mandato atsisakė.

Atgarsio pernai sulaukė tuomečio Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos direktoriaus, buvusio Lietuvos kariuomenės vado Valdo Tutkaus pasitraukimas iš pareigų. Jo teigimu, pasitraukimas iš asociacijos susijęs su Lietuvos vykdomu konkursu pėstininkų kovos mašinoms (PKM) įsigyti.

V.Tutkus tuomet pareiškė, kad politinis sprendimas įsigyti vokiškas pėstininkų kovos mašinas „Boxer“ priimtas metais anksčiau, nei apsisprendė oficialiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius