-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 15

Gyvenimo audrų išvargintas Kauno teisėjas Albertas Milinis ryžtingai traukiasi iš darbo

Teisėjų taryba patarė Lietuvos prezidentei atleisti iš pareigų buvusį Kauno apygardos teismo vadovą A.Milinį, norintį „skirti dėmesio šeimai“.
Albertas Milinis
Albertas Milinis / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienį Nacionalinėje teismų administracijoje vyksta Teisėjų tarybos posėdis, kuriame vienas pirmųjų išnagrinėtų klausimų buvo dėl patarimo Lietuvos Respublikos prezidentei atleisti Albertą Milinį iš Kauno apygardos teismo teisėjo pareigų savo noru.

„Priežastys grynai žmogiškos, asmeninės. Nėra jokių kitų priežasčių“, – Tarybos nariams pareiškė teisėjas.

Kolegoms jis gana smulkiai papasakojo, kokie sunkūs jo šeimai buvo praėjusieji metai, tuo tarpu jokių darbinių nesėkmių neminėjo.

15min.lt primena, jog šių metų pradžioje paaiškėjo, kad Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Arvydas Stankus galėjo suklastoti kolegų parašus ir taip į laisvę pirma laiko paleisti kelis nuteistuosius. Skandalas sudrebino ir teismo vadovo A.Milinio kėdę.

Parašų klastojimu įtariamas teisėjas vasario 1-ąją savo vadovui įteikė atsistatydinimo pareiškimą. A.Milinis jį perdavė prezidentūros kanceliarijai, bet nutylėjo, kad dėl A.Stankaus veiklos yra atliekamas tyrimas. Būtent šis faktas ir užkliuvo prezidentei D.Grybauskaitei. Ji viešai pareikalavo, kad A.Milinis prisiimtų asmeninę atsakomybę.

Netrukus prezidentė nutarė patenkinti A.Milinio prašymą dėl jo atleidimo iš teismo pirmininko pareigų, pastaruoju metu jis dirbo paprasto teisėjo darbą, tačiau ir jį nutarė mesti.

Jis tikino, kad iš teismų sistemos traukiasi ne dėl ambicijų, jog buvęs pirmininku nenori būti paprastu teisėju. Taip pat A.Milinis aiškino, kad teismą drebinę skandalai galbūt lėmė jo pasitraukimą iš vadovo pareigų, tačiau dirbti eiliniu teisėju šie nesklandumai nebūtų trukdę.

„Praeiti metai mūsų šeimai buvo labai sunkūs... Man tiesiog labai trūksta laiko šeimai“, – A.Milinis priminė ir tai, kad pernai tragiškai žuvo jo įsūnis. Be to, pastaruoju metu jo žmonai tenka kovoti su rimtomis ligomis.

Anot A.Milinio, teisėjai dirba ir po darbo, ir savaitgaliais, o šeimos interesai dėl to nukenčia.

„Ilgai svarsčiau... Nėra lengva tai padaryti, bet nusprendžiau“, – atsiduso teisėjas.

„Žinome, kiek esi prisidėjęs, kad Kaunas turėtų gražius teismo rūmus, teisėjai jaustųsi teisėjais“, – apie A.Milinio pastangomis pagerintas darbo sąlygas Kauno apygardos teisme kalbėjo Teisėjų tarybos vadovas Gintaras Kryževičius. Atsisveikindamas kolegai jis palinkėjo, kad „viskas išsispręstų tavo šeimoje, kad vėl sugrįžtų geros dienos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius