-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 18

Haityje per žemės drebėjimą viešėjusi Lietuvos pilietė buvo saugiai evakuota

Haityje per praėjusią savaitę įvykusį žemės drebėjimą viešėjusi 20-metė Lietuvos pilietė buvo saugiai evakuota į Bahamas.
Žmonės kaip mat apgulė vilkiką, atvežusį maisto.
Per žemės drebėjimą sugriauta net Port o Prenso katedra. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai teigiama, kad, Lietuvos ambasados Danijoje žiniomis, leidimą gyventi JAV turinti ir Haityje su JAV misionierių grupe buvusi lietuvė iš sostinės Port o Prenso į už maždaug tūkstančio kilometrų esančią Bahamų sostinę Nasau perskraidinta Islandijos paieškos ir gelbėjimo komandos lėktuvu.

Islandijos užsienio reikalų ministerijos Konsulinis departamentas Lietuvos ambasadai Danijoje patvirtino, kad moteris nebuvo sužeista. Iš Haičio evakuota lietuvė pagalbos į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją nesikreipė.

Lietuvos gyventojų registro tarnybos duomenimis, nė vienas Lietuvos pilietis nėra deklaravęs išvykimo į Haitį. Apie kitus šioje Karibų jūroje esančioje šalyje per žemės drebėjimą buvusius lietuvius Lietuvos užsienio reikalų ministerija informacijos neturi.

Sausio 12 dieną Haitį nusiaubė 7 balų stiprumo žemės drebėjimas. Lietuvos gyventojai kviečiami paremti nukentėjusiųjų per šią nelaimę. Visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija renka aukas, už kurias bus organizuojama pagalba Haičio gyventojams.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija per Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programą Haičio žmonėms skyrė 50 tūkst. litų paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius