Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 20

Hanzos dienose – ugniagesių pasirodymai

Gegužės 19–22 dienomis Kaune vykstančioje didžiausioje šventėje miesto istorijoje – Tarptautinėse Hanzos dienose dalyvaus ir Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba. Visi valdybos skyrių, poskyrių ir komandų nariai visas renginio dienas pristatys Lietuvos ugniagesybos istoriją nuo pat viduramžių iki šių dienų. Čia taip pat bus rengiama daug žaidimų ir rungčių, susijusių su ugniagesio gelbėtojo darbu.
Ugniagesių pratybos
Ugniagesių pratybos / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Nuo seno tikima, kad patrynęs kaminkrėčio sagą būsi laimingas. Tad ugniagesių paviljone bus galima susipažinti su kaminkrėčiu, kuris pasakos apie kaminų priežiūrą. Ugniagesybos sporto atstovai pademonstruos parodomąją programą, o po programos visi norintieji galės varžytis rungtyse su sportininkais. Visi – ir vaikai, ir suaugusieji – bus mokomi mazgų rišimo technikos, o išmokę galės varžytis mazgų rišimo čempionate.

Be to, šventėje bus galima dalyvauti grupinėje rungtyje „Įveik ugniagesio bokštą“ ir mėginti nugalėti šachmatų meistrą, taip dalyvauti šlapiajame švirkščių kare, spręsti kryžiažodžius, mėginti tapti piešinių konkurso „Ugniagesys gelbėtojas“ laimėtoju, traukti klausimus iš laimės šalmo ir laimėti įvairių prizų.

Aplankę ugniagesių paviljoną ne tik įgysite žinių, kaip apsisaugoti nuo ugnies, pasisemsite gerų emocijų, bet ir galėsite laimėti naudingų prizų.

Senoji Hanzos miestų sąjunga veikė XIII–XVI amžiais ir vienijo maždaug 200 Europos miestų. Hanzos miestų sąjunga buvo ne tik prekybos organizacija, bet skleidė ir humanizmo, paramos idėjas. 1980 m. buvo įkurta Naujoji Hanzos sąjunga. Ši organizacija vienija 176 Baltijos jūros regiono miestus, plėtoja socialinę, ekonominę ir kultūrinę Europos vienybę. Tarptautinės Hanzos dienos yra rengiamos kasmet viename iš Naujosios Hanzos sąjungos miestų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius