Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 01

„Happyendless“ 3D vaizdo koncertų turas pasieks Klaipėdą

Grupė „Happyendless“, video duetas „Recream“ ir režisierius Oskaras Koršunovas pristato Lietuvoje analogų neturintį projektą „Happyendless 3D Cinema“ – gyvo garso ir 3D vaizdo renginių turą. Penktadienio vakarą grupė pasirodys klaipėdiečiams.
Grupė „Happyendless“
Grupė „Happyendless“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Geriausiems ir šviežiausiems kūriniams „Happyendless“ sukūrė po trumpą 3D vaizdu perteikiamą istoriją, kurioje kasdienybė matoma kitu kampu.

Pasak projekto organizatorių, tai pirmasis Lietuvoje sukurtas 3D video vaizdas. „Recream“ komandos nariai Klaudija Kairaitytė ir Šarūnas Kuckailis 3D vaizdo istorijas filmavo daugiau kaip pusmetį skirtingose Lietuvos vietose: Klaipėdos pajūryje, Vilniaus lengvosios atletikos manieže, ant Palangos tilto, Vilniaus oro uoste ir daugelyje kitų vietų.

„Stereografijos terminas Lietuvos kino industrijoje dar visiškai naujas. Šis projektas – tai pirmas lietuviškas 3D formatas. Vaizdus filmavome ir studijoje, ir lauke, naudojome specialiuosius efektus bei 3D animaciją“, – sako vaizdo autorė Klaudija Kairaitytė.

„Reljefiniai 3D vaizdai papildys gyvą „Happyendless“ koncertą. Erdvinis kinas – tai išraiškos būdas, kuriuo siekiame priartinti prie realybės paprastai nematomus kasdienius dalykus, tokius kaip žmonės, meilė, grožis, maistas, pinigai, sportas, tikslo siekimas ir netikėtumai. Šią gyvenimišką dokumentiką perkėlėme į trečiają dimensiją ir papildėme kompiuterine grafika. 3D vaizdą matome kiekvieną akimirką, gaila, bet ne visada sugebame tinkamai „iškadruoti“ tai, kas svarbiausia“, – sako K. Kairaitytė.

Pasak vaizdo autorių, 3D vaizdas, nepasiduodantis įprastinei kino gramatikai, buvo tikras iššūkis. „Mus supanti aplinka tiesiog prašosi būti perkelta į 3 dimensiją, kad atsiskleistų jos siurrealistinis grožis. Kiekvieną akimirką mus supa mini dramos. Stebime jas dvejomis akimis kaip stereo kameromis, o smegenys sujungia vaizdą į vieną – štai ir visas 3D“, – sakė vaizdo autorius Šarūnas Kuckailis.

Klaipėdiečiai pasižiūrėti koncerto kviečiami į kino teatrą „Forum Cinemas“ penktadienį 19 ir 21 val.

VIDEO: Happyendless 3D repeticija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius