Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 31

Helovinas – netradiciškai

Pamėklišką Helovino naktį visi, nutarę aplenkti šurmuliuojančius naktinius klubus, turės puikių alternatyvų.
Penktadienio vakarą Šatijų dvare kiekvienas norintis sužinoti savo ateitį galės pabendrauti su būrėja D.Koren.
Penktadienio vakarą Šatijų dvare kiekvienas norintis sužinoti savo ateitį galės pabendrauti su būrėja D.Koren. / „15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr.

Kauniečiai ir miesto svečiai turės galimybę Heloviną paminėti pagal visus lietuviškus šventimo ypatumus. Susidomėjote? Tada verta keliauti į Lapių seniūnijoje stūksantį legendomis apipintą Šatijų dvarą.

Tuo tarpu Kauno regiono turizmo informacijos centras (TIC) Helovino proga šiandien, 18 val., organizuoja mistinę ekskursiją „Kauno fortų paslaptys“. „Manoma, jog Helovino naktis – tinkamiausias laikas sugrįžti į žemę mirusių žmonių sieloms, nes tą naktį atsidaro pragaro vartai. Ši ekskursija skirta visiems, norintiems išgirsti mistiškų ir šiurpinančių kuždesių, neįtikėtinų istorijų. Fortai pasirinkti neatsitiktinai. Juk tai legendomis ir kraupiomis istorijomis apipintos, vienos mistiškiausių vietų Kaune“, – intriguojančiai apie ekskursiją pasakojo Kauno TIC Atvykstamojo turizmo vadovė Inga Pažereckaitė.

Ekskursiją ves vaiduoklis, kuris pasakos šiurpius ir kraupius nutikimus miesto fortuose. Pasakojo I.Pažereckaitė.

Ji pasakojo, kad vakar vykusi lygiai tokia pat ekskursija susilaukė itin didelio miestiečių susidomėjimo – teko net papildomą autobusą užsakyti. „Ekskursijos dalyviams mes siūlome pasiimti žibintuvėlius ar fakelus. Ekskursiją ves vaiduoklis, kuris pasakos šiurpius ir kraupius nutikimus miesto fortuose. Per daugiau nei 2 valandas parodysime 2 fortus“, – pasakojo I.Pažereckaitė, pridūrusi, kad išankstinė registracija būtina.

Šiandien prisiminti anapilin išėjusių artimųjų atminimą, pabendrauti su dvaro šeimininkų vėlėmis, pasiklausyti koncerto ir išsiburti ateitį jau nuo 20 val bus galima Šatijų dvare. „Mes nenorime vakarietiškų tradicijų, todėl Heloviną minėsime savaip. Būrėja man sakė, kad šią dieną riba tarp realiojo ir dvasių pasaulio bus labai trapi, todėl bus lengva visiems bendrauti. Pagerbdami dvasių atminimą kartu su jomis ir linksminsimės“, – pasakojo vakaro organizatorė Kauno viceponia ir Kauno valstybinio muzikinio teatro artistė Asta Mikelionytė.

Renginyje pasirodys iliuzijų meistras Arvydas Stonys, muzikos grupė „Vino Rosso“, dainuos pati A.Mikelionytė, Šatijų restorano virėjai stebins savo kulinariniais šedevrais, o būrėja Danguolė Koren žadėjo ne tik burti, bet ir išmokyti šio meno kitus.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius