Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 04

Homoseksualų eitynių organizatorius: gal reikėtų pakeisti saugumo institucijų vadus?

Generalinės prokuratūros kreipimasis į teismą su prašymu uždrausti gegužės 8 d. Vilniuje turinčias įvykti homoseksualų eitynes kelia klausimą, ar šalies saugumo struktūros apskritai yra pajėgios užtikrinti Lietuvos piliečių saugumą, įsitikinęs eitynes organizuojančios Tolerantiško jaunimo asociacijos vadovas Artūras Rudomanskis.
Homoseksualai
Homoseksualai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šis Generalinės prokuratūros žingsnis rodo jos ir, galbūt, kitų šalies saugumo institucijų bejėgiškumą. Jeigu jos sugeba užtikrinti saugumą Jungtinių Valstijų prezidento ar Didžiosios Britanijos karalienės vizitų Lietuvoje metu, bet nesugeba to padaryti susirinkus grupei žmonių, kyla klausimas, ar šios institucijos apskritai yra pajėgios užtikrinti Lietuvos piliečių saugumą“, – 15min.lt sakė A.Rudomanskis.

Jis taip pat pažymėjo manąs, kad šalies prezidentei Daliai Grybauskaitei vertėtų gerai pasvarstyti, ar kai kurių iš saugumą šalyje turinčių užtikrinti institucijų vadovai tinkami eiti šias pareigas ir ar jų nereikėtų pakeisti naujais.

Vilniaus apygardos administraciniam teismui nusprendus patenkinti Generalinės prokuratūros prašymą uždrausti gėjų eitynes, renginio organizatoriai šį sprendimą skųstų aukštesnės instancijos teismui. „Netgi Europos Žmogaus Teisių Teismas byloje prieš Lenkiją yra pasakęs, kad negalima varžyti žmonių susirinkimo teisės įgyvendinimo“, – pažymėjo A.Rudomanskis.

Anot jo, Generalinės prokuratūros įsitikinimas, esą saugumo struktūros nesugebėtų užtikrinti saugumo eitynių metu nėra pagrindas šias eitynes uždrausti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius