-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 13

I.Degutienė: kai kurie antikorupciniai įstatymai tampa „bedančiai“

Kai kurie kovai su korupcija specialistų siūlomi įstatymai po to, kai juos peržiūri Teisingumo ministerija, tampa „bedančiai“. Apie tai Seimo pirmininkei Irenai Degutienei yra sakę ne tik pavieniai asmenys, bet ir vieni iš svarbiausių šalies pareigūnų, vadovaujančių institucijoms, kurios kovoja su korupcija.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Atvirai kalbant, ir aš turiu tokių signalų. Ir ne tik iš pavienių asmenų. Pavasarį turėjau išvyką ir susitikimą su įvairiais pareigūnais, susijusiais su kova su korupcija. Specialiųjų tyrimų tarnybos vadas kalbėjo, kad kai kurie įstatymai, kuriuos jie siūlo, po Teisingumo ministerijos peržiūros tampa visiškai bedančiai“, – antradienį po susitikimo su teisingumo ministru Remigijumi Šimašiumi žurnalistams sakė parlamento vadovė.

Ji pabrėžė, jog būtina rasti optimalų variantą, kad įstatymas „atitiktų paskirtį ir numatytus tikslus“. „Dėl to, kai įstatymas pakliūva į Seimą patikimos stadijos, mes bandome – ir tai darysime per rudens sesiją – daryti žymiai didesnius klausymus, ypač tokių įstatymų, kviečiantis tuos pareigūnus, kurie bus to įstatymo vykdytojai. Įstatymas turi būti ne teorinis darinys, o praktinis dokumentas, kuriuo pareigūnai galėtų vadovautis ir mes galėtume reikalauti iš tų pareigūnų konkrečių rezultatų“, – akcentavo Seimo vadovė.

Antikorupciniai įstatymai stalčiuose nedulka

Antikorupciniai įstatymo projektai, kurie buvo pateikti Seimui ir apsvarstyti, vėliau buvo ir priimti. Kalbos, neva šių įstatymų projektai stringa parlamente, yra netiesa, įsitikinusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

„Daug antikorupcinių įstatymų buvo priimta. Čia netiesa. Man labai įdomiai nuskambėjo net ir kai kurių Seimo narių pareiškimai, kad kai kurie antikorupciniai įstatymo projektai dulka stalčiuose. Buvo padaryta revizija. Daviau įpareigojimą mūsų posėdžio sekretoriatui ir savo patarėjams, peržiūrėjome, kas gi dulka stalčiuose. Atradau tikrai įdomių kuriozų, kai, pavyzdžiui, 2006 ar 2007 metais priimtas tam tikras projekto įstatymas pirmą kadenciją dirbančių Seimo narių įrašytas kaip dulkantis stalčiuose. Visiems atidžiai reikėtų peržiūrėti, kas padaryta, jeigu jau kalbame ir jeigu jau rašome spaudoje, tai pirmiausia turime tiksliai pasidomėti, kas jau priimta ir kas nėra priimta. Ir tada kaltinti, kad kažkuriame Seimo stalčiuje dulka“, – po susitikimo su teisingumo ministru Remigijumi Šimašiumi antradienį žurnalistams sakė parlamento vadovė.

Ji taip pat pabrėžė, kad yra tam tikrų įstatymų projektų, pateiktų baigiantis pavasario sesijai. Pasak I.Degutienės, vasarą Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas apsvarstys šiuos projektus, o rudens pradžioje jie bus iškart teikiami svarstyti per plenarinį posėdį ir priimami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius