-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 07

I.Degutienė: paaiškėjo, kas slėpė mokesčius

Seimo pirmininkė Irena Degutienė, duodama interviu Žinių radijui, teigė, kad koalicija turės grįžti prie mokesčių politikos.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

I.Degutienė Žinių radijo laidoje teigė, kad koalicija ketina spręsti galimas su mokesčių įstatymais susijusias pataisas. Tačiau ji nekonkretizavo, kurie įstatymai bus peržiūrimi.

I.Degutienė taip pat siūlė įžvelgti privalumų dėl privalomojo sveikatos draudimo (PSD) mokesčio. Kaip antradienį sakė Andrius Kubilius, paaiškėjo, kad Lietuvoje yra 150–200 tūkst. asmenų, kurie nėra įtraukti į PSD sistemą. Anot I.Degutienės, šie skaičiai parodė problemą, apie kurią iki šiol nebuvo kalbama, ir dabar atsirado kontrolė.

Seimo pirmininkė teigė, kad dabar akivaizdu, kas slėpė mokesčius. „Mokesčius turi mokėti, nepaisydamas to, ką veiki, kur esi“, – teigė I.Degutienė. I.Degutienė teigė, kad mokesčių nemokėjo tie, kurie nebuvo įregistruoti Darbo biržoje, buvo emigravę ir nemokėjo gyventojų pajamų mokesčio.

Ji atmetė ir kritiką, kad dabar mokesčius turės sumokėti bedarbiai, kurie neturi jokių pajamų. Anot I.Degutienės, tuomet kyla klausimas, iš ko šie bedarbiai gyvena ir ar negali būti taip, kad jie dirba nelegaliai, jei jiems net nereikia bedarbio pašalpos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius