-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 22

I.Degutienė prokurorams priminė dingusią kontrabandos bylą

Seimo pirmininkė Irena Degutienė prašo generalinį prokurorą informuoti visuomenę apie 2007 metais Pagėgiuose dingusios kontrabandos bylos tyrimą ir rezultatus.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

I.Degutienė kreipėsi į generalinį prokurorą Dariu Valį ir paprašė informuoti visuomenę ir ją asmeniškai apie bylos dėl 2007 metais iš Pagėgių pasienio posto sandėlių dingusios kontrabandos eigą ir rezultatus, teigiama Seimo pranešime.

Parlamento vadovė atkreipė generalinio prokuroro dėmesį į tai, kad šių metų balandžio mėnesį Šilutėje ir Tauragėje vykusių Seimo pirmininkės susitikimų su vietos gyventojais ir žurnalistais metu buvo priminta ši rezonansinė byla, o susitikimuose dalyvaujantys pareigūnai negalėjo atsakyti į klausimą, kuo ji baigėsi.

„Susitikime vietos gyventojai priminė kelerių metų senumo rezonansinę bylą, kai prieš pat prezidento V.Adamkaus 2007-12-05 atvykimą į Pagėgių savivaldybę kontrabandos plitimo klausimais Pagėgių pasienio poste buvo sulaikyta 350 dėžių cigarečių kontrabanda ir atvykęs ją apžiūrėjo prezidentas V.Adamkus, ir kuri, praėjus kelioms dienoms po jo išvykimo, 2007-12-11, paslaptingai dingo iš Pagėgių pasienio posto sandėlių. Vietos gyventojai iki šiol stebisi, kaip galėjo nesuveikti signalizacija, stebėjimo kameros, pareigūnai nepastebėti, kaip iš pasienio sandėlių buvo išvežta tokio dydžio kontrabanda. Deja, pasitarimo Šilutėje metu man niekas iš pareigūnų negalėjo atsakyti, kuo baigėsi ši byla“, – rašte generaliniam prokurorui rašo I.Degutienė.

Seimo pirmininkė sako mananti, kad šis įvykis buvo atviras kontrabandininkų iššūkis valstybei, todėl bylos baigtis yra svarbi visai visuomenei.

„Kadangi manau, kad šiuo įvykiu kontrabandininkai metė atvirą iššūkį valstybei, kadangi šios bylos baigtis yra labai svarbi ir kaip prevencinė priemonė prieš kontrabandą, taip pat atsižvelgdama į Prokuratūros įstatymo 2 straipsnio 2 dalies 1 punkto nuostatą, kad prokuratūra organizuoja ikiteisminį tyrimą ir jam vadovauja, prašau apie šios bylos eigą informuoti visuomenę ir mane asmeniškai“, – rašoma Seimo pirmininkės rašte generaliniam prokurorui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius