Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 05

Į Jūros šventę ves raudonas kilimas

Jūros šventės dailininko Anatolijaus Klemencovo studijoje – intensyvus pasirengimas vienai didžiausių pajūrio švenčių.
Dailininkas Anatolijus Klemencovas jau rengiasi artėjančiai Jūros šventei - šiemet ji vėl bus kitokia.
Dailininkas Anatolijus Klemencovas jau rengiasi artėjančiai Jūros šventei - šiemet ji vėl bus kitokia. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Dailininkas jau rengiasi liepos 29–31 dienomis vyksiančiai Jūros šventei. Ši šventė bus itin iškilminga – miestas pasipuoš dekoracijomis, priminsiančiomis viduramžių pilių kilimus. Į senamiesčio Tiltų gatvę, ties Senuoju turgumi, ves vartai. Klaipėdiečiai į šventę pro juos žengs raudonu kilimu.

Tokie pat vartai bus ir Herkaus Manto gatvėje – išlydėsiantys svečius. Tiltų gatvėje bus iškabintas dangaus žemėlapis – kviesiantis svečius „Atrasti savo lobį“, būtent toks bus šiųmetės šventės šūkis.

Amžinai niurzgantiems ir niekuo nepatenkintiems šventės svečiams bus skirta skulptūra Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžoje. Aštuonios statulos „spjaudysis“ ant praeivių vandeniu. „Ši zona bus skirta pikčiurnom – jei norite liūdėti, tai ir liūdėkite“, – teigė A.Klemencovas.

Šiemet amatininkų mugė drieksis palei Danę iki pat Šiaurės rago. Todėl visa krantinė bus išpuošta vėliavėlėmis.

Vėliavėlės palei Danę ir Tiltų gatvėje plevesuos ne tik visas tris šventės dienas, bet ir visą rugpjūtį – iki pat Europos vyrų krepšinio čempionato. Rugpjūtis Klaipėdoje paskelbtas renginių mėnesiu: į uostamiestį vėl sugrįš „Tall Ships Races“ regata bei Sporto ir draugystės dienos, skirtos Europos krepšinio čempionatui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius