Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 15

Į Klaipėdą atkeliauja Betliejaus ugnis

Klaipėdos prieš didžiąsias metų šventes neaplenks Betliejaus taikos ugnis – žmonijos brolybės, draugystės ir taikos simbolis.
Žvakutė
Žvakutė / Photos.com
Temos: 2 Betliejus Klaipėda

Akcijos tikslas – pasiekti kuo daugiau žmonių ir paskatinti kiekvieną aktyviai kurti taiką savo aplinkoje, siekti tolerancijos visoms etninėms, kultūrinėms, politinėms ar religinėms grupėms.

Betliejaus taikos ugnies idėja kilo 1986 m. Austrijoje socialinės paramos akcijos metu „Šviesa tamsoje”, kuomet ypač pasižymėjęs vaikas iš Austrijos keliauja į Palestiną ir Betliejuje uždega žvakę, kurią kaip taikos ir vilties simbolį parveža į Vieną ir platina savo šalyje.

Iš pradžių ši tradicija apėmė tik Austriją, tačiau labai greitai, taikos ugnis, skautų bei visų geros valios žmonių dėka išplito po visą pasaulį. Šiuo metu Taikos šviesos nešimas yra virtęs nauju, džiaugsmingu Kalėdiniu papročiu, užkariavusių širdis žmonių, kurie siekia taikos šiame neramiame XXI amžiuje.

Betliejaus taikos ugnis vėl atkeliauja ir į Lietuvą. Ją jau ne pirmus metus, perima Lietuvos skautiškos organizacijos iš kaimynų lenkų. Lietuvos - Lenkijos pasienyje iš lenkų skautų ugnį jau tradiciškai perims Lietuvos lenkų harcerių sąjunga perduodama taikos ugnį kitoms Lietuvos skautiškoms organizacijoms. Ugnis platinama ne tik per visą Lietuvą, bet ir perduodama toliau – kaimynams latviams, o šie perduoda estams.

Taikos ir vilties simbolis gruodžio mėn. Vienos (Austrija) katedroje bus išdalintas piligrimų delegacijų atstovams iš visos Europos. Į Lietuvą Betliejaus taikos ugnis atkeliaus gruodžio 15 d.

Gruodžio 20 d. ugnis bus dalijama visose Klaipėdos bažnyčiose, prieš ir po rytinių mišių.

Organizatoriai kviečia ateiti ir parsinešti namo Betliejaus šviesos spindulėlį (geriausiai tinka žvakutės su dangteliu, kad tikrai gyvą ugnelę pavyktų parsinešti iki savo namų, kad vėjas neužpūstų). Žvakutę galima įsigyti ir akcijos vietoje, pažymėtą specialiu lipduku.

Gruodžio 16 – 23 d. ugnis dalinama labiausiai reikiantiems vilties ir šilumos – vaikų ir senelių globos namuose, ligoninėse, kalėjimuose, universitetuose ir kitose bendruomenėse, organizacijose bei institucijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius