-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 24

Klaipėdos mero vieta matuojama R.Cibauskui

Po savivaldos rinkimų Klaipėdoje susibūrusi trijų partijų koalicija „Permainos Klaipėdai“ meta iššūkį rinkimus laimėjusiam Liberalų sąjūdžiui ir į mero postą siūlo verslininką Rimantą Cibauską, į tarybą patekusį per Socialdemokratų sąrašą.
Rimantas Cibauskas
Rimantas Cibauskas siūlomas tapti naujuoju Klaipėdos meru. / 15min.lt nuotr.

„Permainos Klaipėdai“ vienija tris partijas – Tėvynės sąjungą, partiją „Tvarka ir teisingumas“ bei Rusų sąjungą. Naujojoje kadencijoje šios politinės jėgos yra užsitikrinusios dešimt mandatų iš 31.
Ketvirtadienį trijų partijų vedliai – Naglis Puteikis, Artūras Razbadauskas ir Viačeslavas Titovas susitiko su Darbo partijos vadu Antanu Bosu bei socialdemokratus į rinkimus vedusiu Rimantu Cibausku.

Trijų partijų koalcija bandė derinti programines nuostatas, tačiau apie postus, išskyrus mero, esą nebuvo kalbama. „Permanos Klaipėdai“ atskleidžia tik vieną kortą – kandidatą į mero postą. Esą juo turėtų tapti R.Cibauskas. Anot jų, šis verslininkas turi didelę patirtį finansų, ūkio srityje, vieną kadenciją jau dirbo ir taryboje, todėl turi sukaupęs nemenką patirtį ir Klaipėdai gali garantuoti pokyčius.

„Apie kitus postus mes nekalbėjome – buvo derinamos programinės nuostatos. Jos, be tam tikrų niuansų, sutampa“, -  dėstė N.Puteikis.

Jei darbiečiai ir socialdemokratai prisijungtų – ši koalicija turėtų 16 vietų taryboje ir sudarytų trapią daugumą. Liberalų sąjūdžio, politinė partijos Rusų aljansas bei Liberalų ir centro sąjūdžio suburta koalicija turi 15 vietų taryboje.

Po susitikimo su koalicija „Permainos Klaipėdai“ politikais R.Cibauskas ir A.Bosas nuo komentarų susilaikė.

„Aš asmeniškai ieškau bendrybių, o jų matau nemažai. Svarbiausia, kad mūsų programoje numatyta kova su korupcija, ko kitos koalicijos partijos nėra numačiusios“, – dėstė N.Puteikis. Anot jo, kitos koalicijos silpnoji vieta ta, kad ji formuojama postų vylionėmis. Esą jų koalicijai postai nėra siekiamybė. Jie netgi siūlo alternatyvą – savivaldybės administratoriaus postą pasiūlyti stipriam verslo atstovui.

Kitą savaitę šios koalicijos partijos turi dar kartą susitikti, galutinai suderinti programą. 

Kitą savaitę turėtų paaiškėti su kuo numatomos galutinės Darbo partijos ir Socialdemokratų „tuoktuvės“. Šios dvi partijos, rinkimuose iškovojusios po 3 mandatus – dabar yra pagrindiniai sąlygų diktuotojai.

Mero rinkimai Klaipėdoje numatomi balandžio 12 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius