Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 14

Į konferenciją Meksikoje – gausus desantas

Premjeras Andrius Kubilius į telekomunikacijų konferenciją Meksikoje siunčia septynis Lietuvos atstovus. Brangiai atsieisianti delegacijos komandiruotė esą labai reikalinga.
Savivaldybių administracijose net gilėjanti krizė nesustabdė valdininkų armijos gausėjimo.
Į telekomunikacijų konferenciją Meksikoje siunčiami net septyni Lietuvos atstovai. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Tarptautinė telekomunikacijų sąjungos (TTS) aukščiausioji plenarinė konferencija vyks viename didžiausių Meksikos miestų Gvadalacharoje ir truks tris savaites: nuo spalio 4 iki 22 dienos.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, Lietuvos delegacijos narių kelionė, apgyvendinimas ir dienpinigiai veikiausiai atsieis keliasdešimt tūkstančių litų. Delegacijos vadovai tikina, esą renginys svarbus ir dalyvauti jame būtina. Tuo tarpu opozicija piktinasi, kad į Gvadalacharą siunčiama per daug žmonių.

TTS konferencijoje Lietuvai atstovaus delegacijos vadovu paskirtas susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas, du Susisiekimo ministerijos valdininkai ir trys Ryšių reguliavimo tarnybos atstovai. Į Meksiką taip pat skris Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas.

Kaip „Lietuvos žinioms“ tvirtino delegacijos vadovas R.Vaštakas, tiek daug žmonių į Gvadalacharą komandiruojama todėl, kad iki šiol Lietuva per mažai dėmesio skyrė telekomunikacijų temoms. Gausi delegacija, anot R.Vaštako, sunkmečiu Lietuvai nėra per didelė prabanga, esą šis renginys vyksta kartą per ketverius metus.

Į Gvadalacharą vyksiantis Susisiekimo ministerijos atstovas V.Kišonas tikino, kad į renginį vykstama su rimtais ketinimais: bus siekiama perpus sumažinti Lietuvos įnašą į TTS (kuris dabar siekia apie 370 tūkst. litų per metus), taip pat norima, kad antrai kadencijai į organizacijos Radijo ryšio reguliavimo valdybą būtų paskirtas Lietuvos atstovas M.Žilinskas.

„Lietuvos žinių“ duomenimis, lėktuvo bilietų iš Vilniaus į Gvadalacharą ir atgal ekonomine klase vidutinė kaina – apie 4 tūkst. litų. Delegacijos nariai gyvens mokesčių mokėtojų pinigais apmokėtuose viešbučių kambariuose ir gaus dienpinigių.

Seimo opozicijos lyderis Vytautas Gapšys nemato būtinybės į Gvadalacharą siųsti tokios didelės delegacijos, jo manymu, į konferenciją galėtų vykti 2–3 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius